SMIRITE UM: Evo kako da pobijedite nesanicu… - Volim Podgoricu

SMIRITE UM: Evo kako da pobijedite nesanicu…

Puno je toga već napisano što bi trebali napraviti kako bi bolje spavali. Profesor Jason Ellis, direktor Northumbria centra za istraživanje sna, za Daily Mail je podijelio i neke jednostavne trikove koje možete već danas isprobati:

1. Dva sata prije odlaska u krevet, odvojite 45 minuta kako bi napisali sutrašnje važne zadatke. Napravite listu najhitnijih (i potencijalno zabrinjavajućih) stvari koje morate učiniti. Kad ste to uradili, nećete se buditi po noći brinući jeste li nešto zaboravili. Ako se ipak probudite i sjetite da ste nešto zaboravili, dopišite na listu i probajte ponovno zaspati.

2. Napravite i popis “što sam napravio/la kako bi se pripremio/la za sutra”. Na primjer: možda sutra na poslu imate prezentaciju pa ste je pročitali par puta kako bi bili sigurni da nema grešaka. Ili ste možda izabrali recept za sjutrašnju večeru i izvadili sastojke iz zamrzivača.

3. Na poseban papir zabilježite stvari koje ste postigli taj dan. Budite blagi prema sebi i velikodušni s pohvalama. To će vam dati vjetar u leđa i šalje jasnu poruku vašem svjesnom (i podsvjesnom) mozgu što se sve uspjeli napraviti, bez obzira na nesanicu.

4. Napišite par redaka o tome kako vam je prošao dan – ako to napravite, nećete ležati u krevetu i razmišljati o događajima koji su prošli. Mozgu će onda po noći biti puno teže ‘pronaći’ nešto o čemu treba brinuti.

(Vijesti)

2 komentara

  1. The other day, while I was at work, my sister stole my iPad and tested to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com