NAPAO POLICAJCE: Bespomoćno gledali, DOZVOLILI da ih UDARA i OTME im službenu motorolu - Volim Podgoricu

NAPAO POLICAJCE: Bespomoćno gledali, DOZVOLILI da ih UDARA i OTME im službenu motorolu

Disciplinska komisija Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenula je postupak protiv policijskih službenika V.P. i P.Z. koji pripadaju jedinici granične policije Budva, jer su dozvoli da ih na službenom plovilu fizički napadne B.R., otme im službenu motorolu i baci je u vodu.

Sve ovo se odigralo 20. avgusta prošle godine godine, oko 16.45 časova, kada su po rasporedu službe pomenuti policajci obavljali poslove kontrole plovila i lica na moru, naspram Rta Zavala, akvatorij Budve.

Oni su tom prilikom zatekli dvoje maloljetnika koji su upravljali vodenim skuterom bez dozvole. Na predlog oca B.R. koji je bio u blizini krenuli su sa njim ka plaži hotela Maestral, umjesto kako je to zakonski predviđeno u službene prostorije Jedinice granične policije Budva, jer su maloljetnici zatečeni u vršenju prekršaja. Tom prilikom B.R. je prvo verbalno, a zatim i fizički nasrnuo na policajce.

“Policijskog službenika VP, udario je otvorenom šakom u predjelu ruke, uhvatio za rame i pocijepao mu službenu majicu. Zatim je zgrabio ključ plovila i počeo da udara sa njim po kontrolnoj tabli i kontakt bravi da uništi službeno plovilo. Policijski službenici nijesu u skladu sa Pravilnika o načinu obavljanja određenih policijskih poslova i primjeni ovlašćenja primijenili sredstva prinude ručni sprej sa nadražajnim dejstvom, niti druga sredstva prinude, već je B.R sa kontrolne table službenog plovila uzeo sredstvo veze -„motorolu”, sa kojom je skočio u vodu”, navodi se u rješenju o pokretanju disciplinskog postupka.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com