SVE POČINJE OVAKO: Svaka VEZA ima 5 NIVOA, a do kog ste VI došli? - Volim Podgoricu

SVE POČINJE OVAKO: Svaka VEZA ima 5 NIVOA, a do kog ste VI došli?

Svaka veza se sastoji iz nekoliko faza. Sve počinje od strasti, do zatišja i rađanja nove ljubavi.

Neki parovi mogu da prođu kroz svih pet nivoa i da spoznaju pravu ljubav, dok se većina njih zaustavlja na trećem i odlučuje za rastanak umjesto da nastave dalje.U daljem tekstu saznajte o kakvim se nivoima radi i kako da se nosite sa različitim situacijama.

Prvi nivo – zaljubljivanje

Bendžamin Frankin je davno rekao: “Divljenje je ćerka neznanja.” Ovo je prvi nivo takozvane “ljubavi” u kojoj čak ni ne znate dovoljno osobu, a zaljubljeni ste u nju. To se dešava jer ste zaneseni privlačnošću te osobe. Fokusirate se na njegove kvalitete i pomno ih bilježite. Vjerujete da je ljubav vječna? Pažljivo! Nije zlato sve što sija! Ovo je drugi dio prvog nivoa, kada mislite da je on nešto najbolje što vam se ikada desilo. Razmišljajte i ne prenagljujte.

Drugi nivo – parLjubav se produbljuje, osjećate se zaštićenije i maženije i jasni su vam razlozi zbog kojeg će vaša ljubav opstati i trajati zauvijek. Možda nemate “divlji” seks, ali je uveliko zadovoljavajući. Takođe se osjećate cijenjeno i kao da ste vas dvoje jedine osobe na svijetu.

Treći nivo – početak krajaU ovom nivou sve izgleda katastrofalno pogrešno. Kao da se nešto promijenilo, vaša veza počinje da se gasi. Male stvari počinju da vam smetaju, osjećate da ste okruženi problemima. Počinjete da razmišljate kako možda nije dobra ideja biti u vezi i obavezati se samo za jednu osobu. Zato je tačna ova čuvena rečenica “kada idete kroz pakao, ne zaustavljajte se”. Samo ako se pokrenete unaprijed i riješite sve svoje probleme, moći ćete da nastavite dalje sa vašom vezom.

Četvrti nivo – kreiranje “prave ljubavi”U ovom nivou se oporavljate od problema i dolazite do srži stvari koje te probleme izazivaju. Partner vas voli zbog onog što ste i pokušava da vas prihvati na sve moguće načine. On razumije vaše ponekad ružno ponašanje koje je tu ne zbog toga što ste vi zli iil jer ga ne volite, već zbog toga što ste možda bili povreženi u prošlosti.

Peti nivo – moć ljubavi i partnerstvaŽelite da usmjerite vašu zajedničku moć kako biste promijenili svijet. Zajedno želite svet učinite boljim mjestom za sve. Ljudi koji uspeju da dođu do ovog nivoa su pravi srećnici. Ultimativni cilj je postignut i oboje ste opušteni. Ne želite da mijenjate ništa na svom partneru i obrnuto. Stekli ste kompletnost.

zenskimagazin

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com