POČINJU RAČUNARSKE RADIONICE ZA MLADE U KAMPU KONIK - Volim Podgoricu

POČINJU RAČUNARSKE RADIONICE ZA MLADE U KAMPU KONIK

 

Predstavnici Telenor fondacije su 8. marta, posjetili Kamp Konik i donirali 10 lap topova predstavnicima Crvenog krsta Crne Gore. Lap topovi i pristup internetu su dio podrške koju je Crveni krst Crne Gore dobio na konkursu Telenor fondacije „Uključi se digitalno“, za realizaciju projekta „Edukacijom do inkluzije mladih sa područja Konika“.

 

Glavni cilj projekta je poboljšanje socijalizacije mladih Roma, Egipćana i izbjeglica iz Hrvatske, Kosova i Bosne i Hercegovine. Mladi će steći osnovna znanja i vještine rada na računaru, upotrebe društvenih mreža i bezbjednog korišćenja Interneta. Računarske radionice će pohađati ukupno 60 mladih različitog uzrasta, iz kampova na Koniku, koji će znanja i vještine sticati dva puta nedeljno, a obuka će biti realizovana u dva ciklusa, koji će trajati po 3 mjeseca.

 

“Nadamo se da će nakon obuke ova mlada lica postati konkurentnija na tržištu rada i uspjeti da pronađu zaposlenje, a samim tim se kroz edukaciju i bolje socijalizuju i integrišu u crnogorsko društvo. Istovremeno ćemo se potruditi da doprinesemo  i zbližavanju zajednica i smanjenju diskriminacije, kroz druženje mladih RE populacije i izbjeglica,  kao i zajedničke aktivnosti u kojima će učestvovati i volonteri Crvenog krsta, u i van kampa”, saopštili su predstavnici Crvenog krsta Crne Gore.

 

Predstavnici Telenor fondacije su prilikom posjete Kampu Konik i razgovoru sa projektnim timom Crvenog krsta imali priliku da se upoznaju sa ambijentom u kojem će se realizovati projekat, kao i sa detaljima implementacije. Tom prilikom su istakli da im je drago što će, u saradnji sa Crvenim krstom, unaprijediti oblast obrazovanja i inkluziju društveno ugroženih grupa, što su i bili ciljevi konkursa. Telenor fondacija, kroz četvrti konkurs, podržala je projekte koji daju odgovore na aktuelne izazove u zajednici kroz upotrebu digitalnih tehnologija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com