PODGORICA: “Isti” na Sceni Studio - Volim Podgoricu

PODGORICA: “Isti” na Sceni Studio

U subotu, 11. marta na Sceni Studio u 20.30 sati biće izvedena predstava “Isti”, po tekstu Sare Đurović, u režiji Damjana Čitkuševa.

Scenograf je Stefan Spirovski, kostimograf Olivera Eraković Kosić, izbor muzike je uradio Damjan Čitkušev, a izvršnu produkciju Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Andrea Mugoša, Nikola Perišić, Olivera Vuković, Aleksandar Gavranić, Gorana Marković, Žana Gardašević Bulatović i Mia Vojvodić.

“Isti” je drama o (ne)odrastanju. Glavna junakinja je tinejdžerka-antijunakinja. Predstava, kao i tekst, kroz fragmentarnu dramaturgiju prati događaje iz njene vizure. Idejno se oslanja na iracionalno. Podsvjesno i dječje nas vodi u svijet mašte. A mašta oslobađa. Plaši. Preispituje bolnu prošlost. Jovana (15) dolazi na ljetovanje kod oca, babe i tetke od kojih je otuđena. Majka nije tu. Jovana bježi u svijet mašte i sjećanja. Nalazi nadu u svom prijatelju neobičnog imena.. A ona je nepouzdan narator…

Predstava je rađena u koprodukciji sa Makedonskim narodnim teatrom, Skoplje.

2 komentara

  1. Hey this is a good post. I’m going to email this to my friends. I stumbled on this while browsing on aol I’ll be sure to come back. thanks for sharing.

  2. After study a few of the blog posts with your site now, we truly such as your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Pls look into my website likewise and told me what you believe.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com