PODGORICA: Pronađite posao u Njemačkoj! Evo kako! - Volim Podgoricu

PODGORICA: Pronađite posao u Njemačkoj! Evo kako!

Zavod za zapošljavanje u saradnji sa Federalnom agencijom za zapošljavanje Njemačke organizuje drugi Sajam legalnih radnih migracija u Njemačku,u četvrtak i petak, 16. i 17. marta, u prostorijama EU Info Centra u Podgorici.

Cilj Sajma je informisanje o životu i radu u Njemačkoj i predselekcija državljana i državljanki Crne Gore koji bi mogli naći zaposlenje u SR Njemačkoj.

 

Ovim sajmom se nudi mogućnost nezaposlenim licima koji pokažu zainteresovanost, motivisanost, stručnost, imaju znanje stranog jezika i želju za usavršavanjem, a pripadaju deficitarnoj grupi zanimanja u skladu sa potrebama njemačkog tržišta rada, da uđu u njemačku bazu podataka kao tražioci posla na njemačkom tržištu rada i u narednom periodu dobiju uslugu posredovanja u nalaženju posla od strane njemačkog zavoda.

 

Predstavnici Federalne agencije za zapošljavanje SR Njemačke su definisali ciljnu grupu kandidata koji bi mogli ispunjavati uslove da pronađu zaposlenje u SR Njemačkoj.

 

Nadležni biroi rada pozivaju samo one kandidate koji ispunjavaju kriterijume: imaju znanje njemačkog jezika, a njihova zanimanja su klasifikovana kao deficitarna zanimanja na njemačkom tržištu rada, kandidati iz određenih grupa zanimanja u okviru IT sektora, gdje je neophodno perfektno poznavanje engleskog jezika i kandidati iz oblasti medicinske grupe zanimanja.

Za zanimanja iz oblasti IT struke je neophodno odlično poznavanje engleskog jezika (npr. minimum nivo B1), a za zanimanja medicinske struke traži se spremnost za učenje njemačkog jezika.

Predstavnici Federalne agencije za zapošljavanje SR Njemačke će razgovore sa kandidatima iz grupe deficitarnih zanimanja voditi na njemačkom jeziku, sa kandidatima iz IT grupe zanimanja na engleskom jeziku, a sa kandidatima iz deficitarne grupe medicinskih zanimanja na našem jeziku.

Zavod za zapošljavanje poziva i kandidate koji imaju znanje njemačkog jezika, a njihova zanimanja nijesu na listi deficitarnih, da ukoliko žele, posjete prostorije EU info centra i informišu se o nalaženju posla u SR Njemačkoj.

Kandidati treba sa sobom da ponesu CV (radnu biografiju) sa slikom, urađen po savremenim standardima.

Informacije o načinu izrade CV se mogu dobiti u prostorijama Zavoda u svim opštinama, kao i na sajtu Zavoda (Zapošljavanje u Njemačkoj – Osnovne informacije o životu i radu u Njemačkoj).

Prostorije EU Info centra, gdje će biti obavljeni razzgovori, se nalaze ul. 19. decembra br. 8 (zgrada Zetagradnje, kod Stadiona, Centar grada).

(Analitika)

2 komentara

  1. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything similar to this prior to. So nice to find somebody by original ideas on this subject. realy appreciate beginning this up. this excellent website is one thing that is required on the web, an individual with a little originality. useful work for bringing interesting things for the world wide web!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com