IZBORI U NIKŠIĆU: Do 18,30 glasalo 42,8% birača - Volim Podgoricu

IZBORI U NIKŠIĆU: Do 18,30 glasalo 42,8% birača

 

Prema podacima Opštinske izborne komisije na lokalnim izborima u Nikšiću 18,30 glasalo je 42,8 odsto građana.

Predsjednik OIK Srđan Spaić je kazao da nepravilnosti nije bilo, da nije bilo prijava o neregularnosti kao i da se glasalo u fer i korektnoj atmosferi.

Prema riječima Spaića radi se o uzorku koji obuhvata oko 52.000 birača.

Birališta su zatvorena i uskoro će se znati rezultati izlaznosti.

Do 15h, pravo glasa iskoristilo je 35 odsto birača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

Sa druge strane iz Demokratskog fronta je saopšteno da je prema njihovim podacima u Nikšiću do 16 časova izlaznost 34,5 odsto. Funkcioner DF-a Milutin Đukanović je saopštio da će ova olitička grupacija nastaviti da objavljuje procenat izašlih birača.

Funkcioner DF-a Slaven Radunović apelovao je na svom FB profilu na glasače opozicije da ne podlegnu pritiscima.

-To je to, DPS je izveo sve što je imao. A, sad da vidimo od kakvog su materijala opozicioni Nikšićani, na koje kreće neviđeni pritisak. Ko očekuje poziv ili posjetu DPS mafijaša, neka ugasi telefon do 20h i ode u posjetu kod prijatelja ili rođaka. Samo hrabro, ostavite diktatora u “male”!- napisao je Radunovič.

Lokalni izbori za odbornike u Skupštini opštine Nikšić održavaju se danas u tom gradu.Skoro sva biračka mjesta otvorena su od sedam do 20 sati za 58.486 glasača.

Glasanje na biračkom mjestu broj 6 u O.Š. “Luka Simonović” nije počelo jer je predsjednik odbora Spasoje Tomić iz Nove srpske demokratije tražio da se uklone promotivni bilbordi koji se nalaze ispred škole, prenosi portal rtcg.me.

Nosilac liste DPS-a je aktuelni predsjednik Opštine, Veselin Grbović, dok je prvi na odborničkoj listi SD-a Spasoje Vukotić.

Predsjednik Opštinske izborne komisije Srđan Spaić kazao je da je svih 138 biračkih mjesta otvoreno.

„Izuzev manjih kašnjenja, izazvanih sitnim problemima, sva biračka mjesta su otvorena u sedam sati“, kazao je Spaić za TVCG.

Izborni dan protiče bez problema, a kako su za TVCG rekli, predstavnici biračkih odbora iz vlasti i opozicije, prigovora nije bilo.

Predstavnici Centra za demokratsku tranziciju ograničeno prate izbore, a na većim biračim mjestima nijesu zabilježili nikakve nepravilnosti.

Dragan Koprivica iz CDT-a kazao je da su obišli oko 20 biračkih mjesta sa najviše birača.

“Procedura se odvija u skladu sa zakonom na tim mjestima. Posebno je važno istaći da članovi biračkih odbora profesionalno sarađuju”, rekao je Koprivica za TVCG.

On je dodao da izborni dan teče uobičajeno i da nema opstrukcija ili nepravilnosti. Spaić je kazao da je do devet sati, na osnovu podataka sa oko 80 odsto biračkih mjesta, glasalo devet odsto upisanih birača.

Na izborima učestvuju samo dvije stranke koje su predale izborne liste – Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate Crne Gore. Predstavnici opozicije, iako ne učestvuju na izborima u Nikšiću, biće predsjednici 67 biračkih odbora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo je call centar sa jedinstvenim brojem 19820. Pozivanjem tog broja i saopštavanjem ličnih podataka – ime i prezime, datum rođenja i ime roditelja – ili jedinstvenog matičnog broja, građani će od operatera dobiti informacije da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mjestu glasaju.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com