Kamere snimile ubice Šaranovića - Volim Podgoricu

Kamere snimile ubice Šaranovića

Danilovgrađanin Slobodan Šaranović (79) ubijen je oko 22 časa u budvanskom naselju Dubovica.

Iz automobila u pokretu, egzekutori su u njega ispalili najmanje 15  hitaca kada se iz grada vraćao ka svom stanu. Kako “Vijesti” saznaju, Šaranovićeva supruga istrčala je iz kuće kada je čula pucnje,  ali je on već ležao mrtav na pločniku.

Prema saznanjima “Vijesti” nadzorne kamere su snimile napadače.

Policija je nakon ubistva blokirala cijeli kvart, a ekipe za uviđaje i krim-tehniku su na mjestu gdje je Šaranovićevo nepomično tijelo.

Slobodan Šaranović je 8. decembra prošle godine pušten iz pritvora u Spužu gdje je proveo skoro tri godine zbog sumnje da je sa Danilovgrađaninom Ratkom Koljenšićem organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića – navodnog vođe Zemunskog klana, u centru Beograda 29. aprila 2013. godine.

Od trenutka hapšenja Šaranović je negirao krivicu. Nedavno je tokom ročišta na kojem se razmatrala kasnije vraćena optužnica kazao “da ako ikada bude u mogućnosti da će se ‘odužiti’ svima koji su mu smjestili da odgovara pred sudom”…

U optužnici piše da su planirali da ubiju i Vladimira Jovanovića i Filipa Koraća, za koje su vjerovali da su pripadnici Bojovićeve organizovane kriminalne grupe, a koju su smatrali odgovornom za ubistvo Branislava Šaranovića –  Slobodanovog brata, koji je usmrćen u Beogradu 2009. godine. Istraga o ubistvu Bojovića vodi se i u Srbiji i u Crnoj Gori, a Šaranović je glavnoosumnjičeni u oba slučaja.

Vlasti Srbije tvrde da je Šaranović organizovao ubistvo Bojovića, kako bi se osvetio njegovom bratu Luki Bojoviću. Iako su srpske vlasti za tri godine više puta tražile da se Šaranović izruči Beogradu, to je odbijeno jer je vijeće Višeg suda u Podgorici ocijenilo da nije bilo uslova za njegovo i izručenje Koljenšića jer je ubistvo organizovano u Crnoj Gori.

Viši sud u Podgorici je, inače, u decembru 2013. donio odluku da se Šaranović i Koljenšić izruče Srbiji, ali nakon žalbe advokata osumnjičenih, Apelacioni sud je u januaru 2014. godine vratio na ponovno odlučivanje. Tada je Viši sud promijenio odluku i odbio zahtjev za izručenje.

Slobodan Šaranović je bio vlasnik više preduzeća u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji. Preko srpskih kompanija “Lutrijafilnik” i “40 kamenje”, posjedovao je devet mjenjačnica i nekoliko kockarnica. Vlasnik je i firme “Filnik”, sa sjedištem u Beču, uključene u kockarski biznis. U Crnoj Gori, su njegovom vlasništvu bile i kompanije “Slobšar&Cok” iz Budve i “Quercus” iz Podgorice, ugašene 2008.

Nedugo nakon ubistva brata, Slobodan je u izlog svoje mjenjačnice u Beogradu postavio plakat sa bratovljevom slikom i porukom da će vrijedno nagraditi svakog ko mu pomogne da otkrije nalogodavce ubistva

Kao Bojovićevog ubicu –  srpske vlasti su optužile Sašu Cvetanovića, zvanog Pitbul, koji je za ovaj posao dobio od 15.000 do 20.000 eura. Cvetanović je uhapšen početkom septembra 2013. godine u podgoričkom naselju Tološi i sada mu se u Beogradu.

Prije desetak dana u Specijalnom sudu u Beogradu počelo je suđenje grupi optuženoj za organizaciju ubistva Bojovića, ali i Miloša Vidakovića u Budvi početkom jula 2013. godine. Optuženi Miloš Delibašić, jedan od organizatora grupe uz Slobodana Šaranovića, vrijeđao je svog prijatelja Miloša Vojinovića koji je detaljno priznao krivicu i rekao da je lično ubio Vidakovića.

U Beogradu se za ubistvo i organizaciju ubistva Bojovića i Vidakovića – Šaranoviću i Koljenšiću sudilo se u odsustvu, dok su se na optuženičkoj klupi našli Delibašić, Vojinović, Cvetanović, Slaviša Novaković i Goran Bojanić.

(Vijesti)

1 komentar

  1. E cus 79 godina !? Jeli ovo moguce, da tako star covjek ovo dozivi?? Eto sto je slika Crne Gore, djedurine se bave kriminalom, umjesto unuke i praunuke da je cuvao! 79 godina ljudi?! Ovo je tragedija, i sram i stid za crnogorsko drustvo, kad nam se starci bave kockanjem i kriminalom, umjesto da uce omladinu da se bave postenjem i cojstvom i junastvom! Oni mafijaju od 80?! Dal je ovo realno?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com