Ko ima najmoćniji pasoš: Pogledajte na kojem je mjestu Crna Gora - Volim Podgoricu

Ko ima najmoćniji pasoš: Pogledajte na kojem je mjestu Crna Gora

Prema najnovijem izvještaju kosultantske kuće Nomad Capitalist po svim parametrima Švedska ima najbolji pasoš na svijetu, zbog čega državljani te zemlje uživaju pogodnosti koje u mnogim zemljama ne postoje.

Švedski državljani imaju besplatno zdravstveno osiguranje, besplatno obrazovanje, plaćene godišnje odmore i zbog svega toga Švedska ima najpoželjniji pasoš na svijetu, prenosi Independent.

Pasoši zemalja se rangiraju na osnovu analize kada su u pitanju bezvizni režim, građanske slobode, oporezivanje, globalni ugled i još mnogo toga.

Od 199 zemalja, koliko je analizirano u istraživanju Nomad Capitalista Švedska je na broju 1, Velika Britanija je tek 16, SAD nisu ni među 30 zemalja, a od zemalja regiona najbolje se kotira Slovenija koja je na 35. mjestu, Hrvatska je 49, Srbija je 73. Crna Gora 77. a BiH se nalazi na 85. mjestu.

Studija je pokazala da Šveđani imaju bezvizni režim sa 176 zemalja svijeta, a imaju mogućnost da rade u inostranstvu bez toga da moraju platiti porez u svojoj zemlji.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com