Marović će kaznu morati da počne da izdržava u Spužu - Volim Podgoricu

Marović će kaznu morati da počne da izdržava u Spužu

Interpolova potjernica za Milošem Marovićem izgleda će doživjeti istu sudbinu kao i potjernice za Predragom Bogićevićem i Nemanjom Ristićem, jer je očigledno da su u ovim slučajevima primat nad pravom preuzele političke odluke, piše Pobjeda.

Foto: cdm.me

Na nastalu polemiku u kojoj državi će Miloš Marović služiti kaznu, budući da je u momentu donošenja izvršne presude bio državljanin Crne Gore, a nekoliko mjeseci nakon toga postao državljanin Srbije gdje i sada živi, odgovara advokat Borivoje Borović.

“Na čijoj teritoriji okrivljeni, odnosno osuđeni ima prebivalište, odnosno na kojoj teritoriji trajno ostaje, tu će i služiti kaznu”, rekao je on Pobjedi.

“Ako u međuvremenu po dobijanju poziva za odsluženje kazne promijeni državljanstvo, to ne mijenja situaciju. Ako je u Crnoj Gori dobio poziv za izdržavanje kazne, a ima prebivalište u Crnoj Gori, onda mora da služi kaznu u Crnoj Gori. Sa druge strane, bez obzira što je srpsko državljanstvo dobio nakon izvršne presude u Crnoj Gori, on mora da počne izdržavanje kazne u Spužu, a onda da zatraži molbu da mu se kao srpskom državljaninu omogući da ostatak kazne služi u Srbiji”, objašnjava Borović.

On smatra da je takav postupak „vrlo logičan“.

“To je procedura i mora mu se omogućiti da izdržava kaznu u Srbiji. Sve je po važećem srpskom zakonu”, zaključuje on.

2 komentara

  1. Da pocne??? Ajde koliko se zalece sa tim zatvorom, vise bi ga odsluzio… Nego razumijem ja, on je njezan, osjetljiv, nije navikao.. Da treba da ode u separe u Trokadero, odmah bi se istu noc zaletio i dopingovao… A ovako na resetke, corku i to , nije mali tatin, navikao… Razumite ga ljudi!!! Mozda da mui stave dvije starlete tamo kako kucne pomocnice, mogao bi otic, al ovako, na suvo.. Tesko…

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com