Pronađeno tijelo dječaka Konstantina S. (10) - Volim Podgoricu

Pronađeno tijelo dječaka Konstantina S. (10)

U selu Lipovica na planini Majevici danas prije podne, posle potrage koja je trajala od 7. marta, pronađeno je beživotno tijelo desetogodišnjeg dječaka Konstantina Stjepića. Za mališanom je minulih dana tragalo više od 400 stručnjaka i civila koji su koristili najsavremeniju opremu u pokušaju da ga lociraju.

Ovu informaciju potvrdio nam je doktor Rado Savić, načelnik opštine Lopare, koji je danas bio na mjestu gde je nađeno dječakovo tijelo, dok je policija obavljala uviđaj.

Savić je iznio pretpostavku da je dječak stradao još prvog dana kada je nestao.

– Dječak je pronađen na jednoj strmini udaljenoj oko tri kilometra od kuće i to je jedino što je za sada izvjesno, a drugi detalji biće izvjesni pošto policija obavi svoj dio posla – rekao nam je dr Savić. – Učinili smo sve što smo mogli sa policijom i svim drugim službama, uključujući oružane snage Bosne i Hercegovine da nađemo dječaka, ali eto našli smo njegovo beživotno tijelo.

Tijelo nesrećnog dječaka pronašli su lovci lovačkog društva “Bišina” iz Šehovića, lovne sekcije Išća. Kako nam je rekao lovac Budo Komljenović, dječakovo tijelo je nađeno oko 10 časova. Naš sagovornik kaže da su dobili podatke od Gorske službe u kom pravcu treba da idu kako bi se pridružili pretraživanju.

– Stigli smo na taj teren i krenuli u pretraživanje, nas dvadesetak lovaca i onda smo ugledali dječakovo tijelo – priča Komljenović. – Prosto se čudim kako njegovo tijelo nije viđeno iz helikoptera i da ga nisu registrovali dronovi.

Teren je bio krajnje nepristupačan za potragu, specijalizovane ekipe tragača minulih dana uprkos lošem vremenu pretražili su skoro svaki žbun i skoro do kraja bilo je nade da je dječak živ. Baš zbog toga, a i zbog činjenice da je Konstantin dijete sa autizmom, pozvani su stanovnici okolnih sela da dobro provjere svoje pomoćne i napuštene objekte kako bi ustanovili da li se na nekom od takvih mjesta nije slučajno sklonio.

foto SRNA

Konstantin je 7. marta iznenada nestao dok je bio sa majkom koja je čuvala ovce.

UZROK SMRTI JOŠ TAJNA

Tačan uzrok smrti malog Konstantina još se ne zna. Uviđaj su obavili inspektori kriminalističke policije i dežurni tužilac. Budući da se nisu mogli izjasniti kako je dječak stradao, naloženo je da se uradi obdukcija.

– Tijelo su identifikovali roditelji, ali još nije poznato šta je uzrok smrti pa je po nalogu tužilaštva tijelo prevezeno u mrtvačnicu kako bi se sprovela obdukcija i utvrdilo da li u cijelom slučaju ima elemenata eventualnog krivičnog djela – rekao je izvor iz Centra javne bezjbednosti Bijeljina.

(Novosti)

1 komentar

  1. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, really like what you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is really a terrific web site.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com