DF ZOVE NA PROTESTE: Poništiti izbore u Nikšiću - Volim Podgoricu

DF ZOVE NA PROTESTE: Poništiti izbore u Nikšiću

Predstavnici Demokratskog fronta pozvali su opozicione kolege da što prije počnu razgovore o daljim aktivnostima i mogućem pokretanju protesta.

Oni traže poništavanje  izbora u Nikšiću.

Vladan Raičević iz DF-a kazao je dna konferenciji za novinare u Nikšiću da opozcija mora što prije sjeti za pregovarački sto i početi zajedničke akcije kako bi pokrenuli „proces očišćenja Crne Gore od najveće poltičke bijede od njegnog nastanka“.

Predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije, Janko Milatović, kazao je da je Crna Gora zemlja čuda.

-Što je Nikšić potvrdio na izborima, jer su se u tom gradu takmičile dvije partije – DPS i Socijaldemokrate, koje su bile treće. DPS je osvojio 300 glasova manje, ili 1, 5 odsto, nego na oktobarskim izborima. SD će reći da su osvojili tri puta više nego u oktobru, ali pri tom se ne smije zanemariti činjenica da je bilo 11 odsto nevažećih glasačkih listića ili 500 glasova više od rezultata SD-a na jučerašnjim izborima, što je nezabilježeno u Evropi, ocijenio je Milatović.

On je istakao da su DPS i SD izgubili izbore, a po njemu, dokaz za to je što lider DPS-a Milo Đukanović juče nije ozvaničio pobjedu u rodnom gradu.

 

Predsjednik Radničke partije Janko Vučinić nazvao je jučerašnje izbore u Nikšiću „farsom DPS-a i njihov pokušaj da uvedu jednopartijski sistem i zavedu diktaturu“.

On je kazao da neće stati na tome, i pozvao opoziciju na dalji zajednički nastup i organizaciju aktivnosti.

-Čekamo odgovor ostalih kolega iz opozicije da zajedno oslobodimo Crnu Gori i razvlastimo one koji sebe nazivaju političkom partijom. Ovi izbori neće biti priznati ni od opozicije, ali ni od naroda koji neće dozvoliti konstituisanje takave vlasti u Nikšiću, rekao je Vučinić.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com