PODGORICA: Kanadski pjesnik i slem muzičar MC June (Norman Delinel) u KIC-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: Kanadski pjesnik i slem muzičar MC June (Norman Delinel) u KIC-u

Popularni kanadski pjesnik i slem muzičar MC June (alias Norman Delinel), gostovaće premijerno u Podgorici, u okviru evropske turneje, a povodom predstojećih Dana Frankofonije.

Program poznatog kanadskog slem umjetnika uključuje radionicu slem poezije, koja će se održati u četvrtak, 16.marta, u sali podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović“ u 19 sati, i koncert u petak, 17.marta, u sali DODEST, sa početkom u 20 sat. Ulaz je besplatan.

Rođen u Montrealu, Norman Delinel se još tokom mladosti zanimao za poeziju i pisanje stihova, a njegov interes za slobodnu improvizaciju učinio ga je prepoznatljivim među tinejdžerima. Njegovo stvaralaštvo povezuje muziku i poeziju u okviru aktuelnih muzičkih stilova poput repa i slema. MC June je ostvario više od trista nastupa i preko hiljadu radionica širom Kanade i SAD-a, i tako postao prepoznatljiv umjetnik slema. Prvi album „U odrazu“ (Le Reflet) objavio je 2011. godine, u saradnji sa DJ Horgom, Fabrice, Koffy, Monk-E. Za one koji nijesu upoznati sa njegovom muzikom, slemer MC June predstavlja svojevrsnog „kanadskog“ Marčela. Teme kojima se bavi u svom stvaralaštvu su sloboda, ljubav, prijateljstvo, porodica, društvo, siromaštvo, razvoj, okolina, strast, itd.

 

Član je kolektiva “Kalmunity”; objavio je svoju prvu knjigu poezije “Uzmi moj život u ruku” (Prendre ma vie en main, 2013.); član je udruženja pisaca Kvebeka (l’UNEQ – L’union des écrivaines et des écrivains québécois). Njegov talenat je primijećen, pozivan je da nastupa na scenama nekih od glavnih festivala i manifestacija, gdje je dobio brojne pohvale i nagrade. Pobjednik je takmičenja u slem poeziji 2011.godine, “Throw Poetry Collective”, i predstavljao je Montreal na festivalu “Canadian Festival of Spoken Word” u Torontu.

 

Gostovanje ovog umjetnika organizuju Ambasada Kanade, KIC “Budo Tomović”, udruženje Jazz Art i Francuski institut.

 

Više o unjetniku na sajtu:  http://www.junerep.com/

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com