Mehmedović: Ova selekcija je vrijedna pažnje - Volim Podgoricu

Mehmedović: Ova selekcija je vrijedna pažnje

Majda Mehmedović se danas priključila „lavicama“, stio gla je iz Bukurešta, raspoložena jer je njena ekpa izborila plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Krilo aktulenog šampiona Evrope i prvo crnogorske rukometne reprezentacije je ubijeđena da će zadržati dobro raspoloženje i optimizam i tokom narednih okupljanja spremno dočekati junski baraž Svjetskog prvenstva sa Bjeloruskinjama.

Kako se osjećaš?

“Dobro i spremna sam uvijek za rad u reprezentaciji. Nemam nikakvih povreda, moja ekipa je stigla do četvrtfinala, zbog čega sam srećna. Idemo na FTC, izbjegli smo Vardar i nadam se da ćemo doći do fajnal-fora”.

FTC je pokazao moć do utakmice sa „plavima“, stabilnost u igri, Bukurešt još traži formu, možete li se do aprila stabilizovati?

“Istina, nijesmo u pravoj formi, znam da naša igra može još bolja da bude, pogotovo u fazi odbrane. Ali, vjerujem da ćemo do aprila napredovati u svim segmentima, jer moramo da budemo prave za najvažnija dva meča. Svjesne, naravno, da smo do sada i mogle neki kiks da priuštimo, dok u aprilu nema popravnog. Moramo da odigramo najbolje što možemo”.

Jesi li konstantna ili si kao ekipa toplo-hladno?

“U početku mi je bilo teško, ali navikla sam se. Znam da mogu i ja mnogo bolje nego što sam do sada igrala”.

Kako ti izgleda Budućnost?

“Dok sam bila član Budućnosti stručni štab je uvijek tempirao formu za april. A Budućnost mnogo vrijedi, dokazale su igračice koliko u posljednja tri meča. Nakon onakva dva poraza, pogotovo kod kuće od FTC-a, a ne pamtim daje Budućnost na onaj način gubila, uzdigli su se i to je za pohvalu. Znam koliko djevojke rade, koliko se bore, nijesam ni očekivala ništa drugo od njih”.

Vjerujem u SP

Kako ti izgleda reprezentacija nakon EP?

“Djevojke koje su bile na šampionatu Evrope su imale i imaju veliku ulogu u Budućnosti u ovoj sezoni. Igraju i prikupile su dosta iskustva što je plus zareprezentaciju i za njih individualno. Nadam da će biti takve i u baražui nadam se da će biti bolje nego na Evropskom prvenstvu u Švedskoj. Vjerujem da ćemo izboriti plasman na SP, jer je ova selekcija vrijedna pažnje”.

Mnogo je povreda, a puno mladosti, koliko je to za strah i oprez pred baraž?

“Jesmo mlad tim, ali vidjeli ste da su skoro sve reprezentacije ušle u podmlađivanje. Mi smo to uradili drugačije, jer nemamo taj fond, ali ovo je svakako dobra stvar. Što se tiče povreda, mislim da smo generalno uvijek, mada smo tada bili u jačem sastavu, igrali bolje kada nas stisnu problemi. Mislim da nas ovaj faktor neće i ne smije poremetiti. Može samo da nas ojača, da se borimo i za njih”, zaključila je Mehmedović.

Odlično izdanje sa juniorima

U nekompletnom sastavu „lavice” su prije dva dana otvorile EFH nedjelju utakmicom sa juniorskom muškom reprezentacijom Crne Gore. Ono što je bilo očigledno je dobar osjećaj iskazan od strane internacionalki Ivane Božović i Jasne Tošković. Najmlađa u nacionalnom timu, golmanka Anastasija Babović „skinula” je čak sedam zicera. Sparing meč sa klupe odgledala je Suzana Lazović, koja se još nije potpuno oporavila od povrede (sinoć učestvovala u akcijama protiv Slovenije), dok je kapitenka Milena Raičević sa strane radila. Nekoliko minuta povjerenja od selektora Dragana Adžića dobila je na poziciji pivota kadetkinja Ivana Godeč.

Jak trening

Sinoć su i zvanično u sportskom kompleksu ,,Verde“ rukometašice Crne Gore i Slovenije odradile zajednički trening. Večeras će odigrati utakmicu otvorenu za navijače, a dan kasnije još jednu zatvorenog tipa.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com