NOĆ PROVEDENA NA PLOČNIKU: “Slike ispred Skupštine su obraz naših državnika” - Volim Podgoricu

NOĆ PROVEDENA NA PLOČNIKU: “Slike ispred Skupštine su obraz naših državnika”

Majke sa troje i više djece od juče štrajkuju glađu, a nekoliko desetina njih provelo je noć na pločniku ispred Skupštine i na improvizovanoj bini postavljenoj u parku preko puta.

Predsjednica koordinacionog odbora majki Željka Savković kazala je da su ulazak u 14. dan protesta provele mirno i da iako su žene počele štrajk glađu juče nijednoj nije bila potrebna medicinska pomoć.

“Teško je za majke naravno. Nije lako spavati na pločniku. Malo smo pjevale, malo igrale, da nam brže prođe noć. Predstavnici vlasti nisu smjeli da dozvole da ovakve slike odu u svijet. Ovo je obraz i dostojanstvo naših državnika”, rekla je Savković za TV Vijesti.

Prema njenim riječima “sramota je da se dozvoli da majke ovoliko dana protestuju ispred Skupštine” i da se od njihovih naknada krpe rupe u budžetu.

Savković je kazala da se majke nadaju da će m se obratiti neko od zvaničnika.

“Ne možemo da vjerujemo da smo 14 dana ispred Skupštine i da se za to vrijeme predsjednik države Filip Vujanović koji je nekoliko metara udaljen od nas nije oglasio”, rekla je Savković i dodala da se nadaju da će im biti produžena odluka o protestu. U ime majki je poručila da neće odustati i da očekuju da se ispoštuje ono što im je zakonom garantovano, “a sada neko pokušava da nam oduzme”.

“Od ovoga nema ništa radiklanije. Očekujemo podršku i nadamo se da građani neće ostati gluvi na poziv majki da im daju podršku i borbi za njihovo pravo. Očekujemo i da se pojave muškarci Crne Gore i da stanu uz žene”, rekla je Savković portalu Vijesti.

Više majki je u razgovoru za TV Vijesti poručilo da ne odustaju, da nema predaju i pozvale i ostale majke da im se pridruže

Glasovima 42 poslanika krajem prošle godine nakande majkama smanjene su sa 336 na 264 i sa 192 na 144 eura.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com