PODGORICA: Jednoj od majki pozlilo, intervenisala Hitna pomoć - Volim Podgoricu

PODGORICA: Jednoj od majki pozlilo, intervenisala Hitna pomoć

Jednoj majki, koja je noć provela ispred Skupštine, je pozlilo tokom protesta, pa je morala da interveniše Hitna pomoć.

Majke sa troje i više djece od juče štrajkuju glađu, a nekoliko desetina njih provelo je noć na pločniku ispred Skupštine i na improvizovanoj bini postavljenoj u parku preko puta.

Predsjednica koordinacionog odbora majki Željka Savković kazala je da su ulazak u 14. dan protesta provele mirno i da iako su žene počele štrajk glađu juče nijednoj nije bila potrebna medicinska pomoć.

“Teško je za majke naravno. Nije lako spavati na pločniku. Malo smo pjevale, malo igrale, da nam brže prođe noć. Predstavnici vlasti nisu smjeli da dozvole da ovakve slike odu u svijet. Ovo je obraz i dostojanstvo naših državnika”, rekla je Savković za TV Vijesti.

FOTO: Facebook, Vladislav Dajković

Prema njenim riječima “sramota je da se dozvoli da majke ovoliko dana protestuju ispred Skupštine” i da se od njihovih naknada krpe rupe u budžetu.

Savković je kazala da se majke nadaju da će m se obratiti neko od zvaničnika.

“Ne možemo da vjerujemo da smo 14 dana ispred Skupštine i da se za to vrijeme predsjednik države Filip Vujanović koji je nekoliko metara udaljen od nas nije oglasio”, rekla je Savković i dodala da se nadaju da će im biti produžena odluka o protestu.

U ime majki je poručila da neće odustati i da očekuju da se ispoštuje ono što im je zakonom garantovano, “a sada neko pokušava da nam oduzme”.

“Od ovoga nema ništa radiklanije. Očekujemo podršku i nadamo se da građani neće ostati gluvi na poziv majki da im daju podršku i borbi za njihovo pravo. Očekujemo i da se pojave muškarci Crne Gore i da stanu uz žene”, rekla je Savković portalu Vijesti.

 

Više majki je u razgovoru za TV Vijesti poručilo da ne odustaju, da nema predaju i pozvale i ostale majke da im se pridruže

Glasovima 42 poslanika krajem prošle godine nakande majkama smanjene su sa 336 na 264 i sa 192 na 144 eura.

(Vijesti)

5 komentara

  1. Samo se namece pitanje : kako 14 dana mozeteda ostavite kucu djecu porodicu..
    Vi uporno pozivate narod da vam se prikljuci a narod nece…rade..da bi vi primile nadoknade….i paralizovale ste grad zbog smanjenja a briga vas sto vecina tesko radi da bi vi primile…i oni imaju porodicu..djecu…nemojte samo da zahtijevate pare no nek vas nauci medojevic i knezevic da vi pare dobijate iz budzeta a to su narodske pare a ne ni Duska Markovica ni Mila oni su samo ovlasceni od naroda da ih racionalno trose a ne da ih dijele kako vi koju ulicu zatvorite….mi sa zavrsenim fakultetima radimo za 300 eura sa jednim il dvoje djece a vama i to sto lezite ocete da primate…Sramota..preko grbace postenih radnika ocete pare…pozivate narod da izadje na ulice…da li ste vi normalni…ovo je 21 vijek…i vi ne zastupate gospodjo Savkovic zene i majke no demokracki front…sto to ne priznas no se krijes iza majki…da te pozovu i da ti ponude sto zaboravila bi majke…sto nisi podrzala one prve proteste majki..no si sad ti ovo pokrenula…
    prave majke su kuci sa djecom i porodicom a muzevi su da se viju po ulica…sto ces ti…sto mucis i zamajavas te zene..ti si manipulator veliki…ti zaradjujes od ovih protesta a to ti neznaju ostale majke…kazala bih ti ja vodenim topom bih ulicu s tobom ocistila..prevarantkinjo…stidi li ti se muz i djeca …majka na trotoar…blago domu s tobom…kupas li se…presvlacis li se..

  2. Sa kojim pravom je hitna pomoć intervenisala. One su tu svojevoljno i sve što im se desi je njihova volja. Znači, hitna pomoć ne treba da se miješa u ovo. Intervencijom su prekršili njihova ustavom zagarantovana prava da se “samožrtvuju za ispravnu stvar”. Žene su tu svojom voljom i, kako kažu “do kraja”. Kada će taj “kraj” doći nije stvar hitne pomoći već njih koje su se za to odlučile. Neko im je trebao skrenuti pažnju da jedna takva institucija kao što je “štrajk glađu” podrazumijeva i žrtve. Izgleda da bi neke da štrajkuju ali bez ikakvog rizika po sebe, lliče mi na neke pollitičare koji su kašiku odložili zbog jedne davno prošle stvari.

  3. Kolko ima majki da su podizale djecu i radile pa primaju minimalne penzije..nisu uzele nadoknade..pa uvjek cute…jeste li svjesne da primate vise zato sto sjedite il lezite kuci citav zivot no zene koje su radile po fabrika…
    STIDITE SE…kako vas je lijepo vidjet …svako je prije 10-15 god ko je bio na biro dobio i mogucnost prekvalifikacije besplatno pa sto niste probale nesto no trazile ste posa a molile Boga da ga ne nadjete ..e sad pobune dizete i trazite prava koja niste zaradile…ponavljam mnogo je vise zena koje su podizale djecu i radile pa se zive ne cuju

  4. Treba peticiju pokrenut…sakupit potpise ko je protiv ovog skupa..pa dako i nas sleduje pravo na neki zakon…unististe nam grad…

    1. trebalo bi premijer da pozove majke koje nemaju uslov za nadoknadu,majke sa jednim i dvoje djece pa i zene kojima Bog nije dao da se ostvare kao majke da one izadju da one pitaju ove manipulatorke sto one oce ustvari. da ih pitaju sto su to one vece majke od njih. sramota ovo nema nidje.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com