PODGORIČANIN OGORČEN PONAŠANJEM POLICIJE - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN OGORČEN PONAŠANJEM POLICIJE

Podgoričanin Camo Berišaj i Pančevac Kosta Banjaš saopštili su juče da su ogorčeni ponašanjem dežurnih policajaca u CB Podgorica i u stanici policije na Koniku, jer su ih nekoliko puta vraćali kada su dolazili da podnesu prijavu za prijetnje.

Berišaj je ispričao “Vijestima” da je juče oko 15 časova telefonom pozvao policiju kako bi došla do kuće Banjaša, gdje su prije toga njegove komšije – izbjeglice sa Kosova prijetile njemu i porodici.

“Banjaš je u to vrijeme bio u policiji gdje je prijavljivao da je obijena kuća u kojoj živi. Za to vrijeme – te komšije su došle i čuo sam ih kako govore da će da ga prebiju, ubiju, da će mu ubiti porodicu. Te prijetnje smo veoma ozbiljno shvatili nakon čega sam odmah telefonom pozvao policiju, kako bi došla patrola i reagovala. Rekli su nam da dođemo i lično podnesemo prijavu. To smo i uradili – prvo u CB Podgorica, ali su nam tamo rekli da idemo u stanicu policije na Koniku. Kada smo tamo došli vratili su nas u CB, ovi opet nazad u stanicu na Konik. I opet kada smo tamo došli drugi put rekli su nam da prijavu podnesemo u CB. Ogorčeni smo i postiđeni. Ako smo Romi, nijesmo lopte da nas šutiraju tamo – amo”, kazao je Berišaj.

Banjaš je rekao da ga je veoma strah zbog prijetnji komšija: “Invalid sam nakon udesa. Ne mogu da se branim ako me napadnu. Plašim se na šta su spremni da učine meni i mojoj djeci”, kazao je Banjaš.

“Nas Rome znaju i tretiraju kao ravnopravne građane samo kada su  izbori ”, rekao je Berišaj.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com