Dueli sa Slovenijom pokazali: Put je pravi, izazov veliki - Volim Podgoricu

Dueli sa Slovenijom pokazali: Put je pravi, izazov veliki

Kvalitet iskazan u prijateljskoj utakmici sa Slovenkama prije dva dana u Podgorici, bez pet djevojaka koje bi sigurno igrale, osigurao bi „lavicama“ plasman na SP u Njemačkoj.

Uz malo sreće, ako u junu u baražu prođu Bjelorusiju, mogle bi daleko da doguraju na šampionatu svijeta. Selektor Dragan Adžić sa ovakvom energijom na terenu nema razloga da se pribojava prve obaveze u 2017. godini.

“Prije svega, dugujemo zahvalnost Sloveniji što je došla, cijenim ovaj sastav i stručni štab i puno nam znači svaki trening sa njima. Sigurno da je za nas, u ovom sastavu, veća inspiracija da igramo protiv njih, nego njima protiv nas. Što se tiče odnosa djevojaka prema radu- veoma sam zadovoljan, a na početku EHF nedjelje rekao sam im da nastavljamo tamo gdje smo stali. Nijesmo uspjeli da odigramo još tri utakmice na Evropskom prvenstvu, odigraćemo ih sada.”

Adžić ističe da je svaki minut proveden sa reprezentacijom kakva je Slovenija dragocjen.

“Praktično se na ovaj način, sa jednom takmičarskom EHF nedjeljom preskaču mjeseci zajedničkog rada ili se nadomještavaju mjeseci u kojima nijesmo zajedno. Sa povratkom igračica koje fale možemo spremno dočekati Bjelorusiju, koja ima neke karakteristike i snagu na nekim pozicijama, kao Slovenke. Zato nam odgovara ovakva igra i ovakav rival.”

Hrabro je u „vatru“ Adžič ubacio 15-godišnju Ivanu Godeč. Očekivao je da talentovana djevojka odgovori zadacima u odbrani i napadu.

“Upravo su mladost i talenat snaga našeg ambijenta. Generalno, imamo idealno podneblje za djecu i kvalitetan rad u Budućnosti i šire, po pitanju ženskog rukometa. Plejada mladih igrača je tu, među njima je i Ivana Godeč, koja kvalitetno radi sa Mirjanom Čelebić. Napravila je iskorak i pokazala da može ozbiljno da igra protiv jedne Nine Jeriček, ekstra igrača na poziciji srednjeg beka. Parirala je u odbrani i što je najvažnije pokazuje zrelost na svakom treningu.”

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com