“Pjesma, slika, rukotvorine…” u KIC-u Zeta - Volim Podgoricu

“Pjesma, slika, rukotvorine…” u KIC-u Zeta

U organizaciji KIC-a „Zeta“ i NVO udruženje žena Zete pod imenom „Gospojine“ u subotu 18. marta sa početkom u 19:00 sati prirediće, već tradicionalno, proljećno poetsko – slikarsko – muzičko veče.

Posjetioci će imati priliku da uživaju u slikama, rukotvorinama, stihovima i pjesmama žena sa područja Zete i gošća iz Podgorice.

Svojim likovnim izrazom predstaviće se: Slavka Klikovac, Tanja Novaković, Nada Bulatović, Snežana Vulin – Đuretić, Olga Dabović Klikovac, Sanja …

U poetskom dijelu učestvuju: Ivana Šišević, Ljubica Raković, Sonja Piperović, Gordana Sarić, Vera Bojanić, Vesna Oborina, Slavka Klikovac, Tanja Novaković, Dušica Pajović, Anika Vuletić, Rajka Mugoša – Petrić i Olga Dabović – Klikovac.

Rukotvorine izlažu: Nevenka Pejović, Snežana Vulin – Đuretić, Olga Klikovac…

U muzičkom dijelu predstaviće se: Milena Jovićević i Natalija Novaković, kao i učenici muzičke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice sa svojom profesoricom Draganom Armatski.

„Uz sliku, čipku, vez, pjesmu i poetski izraz žene Zete daju i svoju notu u predivnom ambijentu prostorija KIC-a Zeta, uvijek na usluzi za sve lijepo, veselo, poučno, zabavno i korisno u ovom narodnom kutku, sa novootvorenom NVO Gospojine zamišljenom kao „banka“ duha i ruku gdje će se raditi ono što žene čini srećnima, što će im ispunjavati bića. Žene Zeti tako kreću i pokreću aktivnosti trenucima života, titrajima prostora, tragovima i stazama…“, rekla je osnivač udruženja žena Zete NVO „Gospojine“ Olga Dabović – Klikovac.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com