Jeziva sudbina mašinovođe koji je upravljao vozom kada je stradala porodica Đedovac - Volim Podgoricu

Jeziva sudbina mašinovođe koji je upravljao vozom kada je stradala porodica Đedovac

Mašinovođa Željeznica RS, koji je upravljao vozom koji se pre sedmicu sudario s automobilom u kojem je umrla kompletna porodica Đedovac iz Stanova kod Doboja, zbog teškog psihičkog stanja smješten je u dobojsku bolnicu „Sveti apostol Luka“

Mašinovođa je prilikom prijema u bolnicu, osim teškog psihičkog rastrojstva, imao i poremećaj rada srca, zbog čega je jedno vrijeme bio smješten u jedinici intenzivnog liječenja.

Nakon neuropsihijatrijskog pregleda i prepisane terapije, nesretni čovjek je stabilizovan, ali se i dalje oporavlja u Internističkoj službi ove zdravstvene ustanove, gdje je pod nadzorom specijaliste interne medicine Marka Adžića.

– Pacijent se još nije u potpunosti konvertovao, stanje je nešto bolje, ali mu srce još nije ušlo u normalan ritam – rekli su u dobojskoj bolnici.

 

Podsjećamo, nakon ove nezapamćene tragedije oglasili su se iz Željeznica RS, kazavši kako su odmah nakon nesreće izašle komisije ŽRS sa nadležnim organima MUP RS, ekipama Hitne pomoći i vatrogascima.

– Utvrđeno je da je mašinovođa, vidjevši automobil koji prelazi prugu, davao neophodne signalne znake i počeo kočiti, ali da putnički automobil nije prešao preko putnog prelaza – kazali su tada.

Prema navodima iz ŽRS, putni prelaz na kojem se dogodila nesreća obilježen je andrejevim krstom i saobraćajno-signalnim znacima, a voz se kretao po utvrđenom redu vožnje.

Foto: Facebook/Nikolina Đedovac
Foto: Facebook/Nikolina Đedovac

– Mašinovođama su na licu mjesta urađeni neophodni testovi zbog utvrđivanja odgovornosti, a istragom će biti utvrđena odgovornost svih učesnika saobraćajne nesreće – navedeno je tada u saopštenju.

 

Alko-testovi pokazali su negativan rezultat kod obojice mašinovođa.

Supružnici Zlatko (53) i Slavica (46) Đedovac iz Stanova i njihova sedamnaestogodišnja ćerka Kristina smrtno su stradali na mjestu nesreće, dok je njihova ćerka Nikolina (18) preminula naknadno u banjalučkom Kliničkom centru.

(Dijaspora.news/Faktor.ba)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com