Muhović smijenjen sa mjesta predsjednika SO Petnjica - Volim Podgoricu

Muhović smijenjen sa mjesta predsjednika SO Petnjica

Predsjednik Skupštine opštine Petnjica Adnan Muhović smijenjen je na današnjoj sjednici Skupštine opštine, a za vršioca dužnosti predsjednika SO Petnjica izabran je Erol Muratović, prenosi radio Petnjica.

Za njegovu smjenu glasalo je 19 odbornika od ukupno 3o odbornika, odnosno 15 odbornika DPS-a i po dva SDP-a i SD-a.

Jedan odbornik je bio uzdržan.

Pri utvrđivanju dnevnog reda za današnju sjednicu nije prihvaćen prijedlog SDP-a da se raspravlja i o povjerenju predsjedniku Opštine Samiru Agoviću iz DPS-a.

Zbog toga je Odbornički klub SDP-a napustio sjednicu, ali su dva odbornika te partije ipak ostala u sali.

Predstavnici odbornika DPS-a, SD-a i SDP-a poštom su prije mjesec dana poslali zahtjev za sazivanje vanredne sjednice sa inicijativom za razrješenje Muhovića, nakon što je on izjavio da je crnogorski najpoznatiji pjesnik  Petar II Petrović Njegoš “najveći krvnik Bošnjaka i islama”.

Odbornici su tada istakli da je Muhović svojim izjavama bacio ljagu na čitav Bihor, na njegove građane i na sve Bošnjake.

Iz lokalnog DPS-a su ranije kazali da, iako Muhović bude smijenjen, ne žele raskid koalicije sa Bošnjačkom strankom (BS).

“Muhović je izjavama da su “Crnogorci mali narod”, a da je “Njegoš genocidni pisac” nanio veliku štetu Petnjici i Petnjičanima”, istakli su ranije iz DPS-a.

“DPS, SD i SDP o Njegošu misle isto što i Muhović”

KAZNA ZBOG VRIJEĐANJA NJEGOŠA: Muhović smijenjen!

(Radio Petnjica)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com