Rusko finale u Indijan Velsu - Volim Podgoricu

Rusko finale u Indijan Velsu

Američka publika će u finalu Mastersa u Indijan Velsu gledati rusko finale, za titulu će igrati Elena Vesnina i Svetlana Kuznjecova.

Vesnina je prvi put u finalu jednog Premijer turnira pošto je u polufinalu eliminisala Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6:3, 6:4, pa će se boriti za treću WTA titulu, ali do sada najvažniju.

Prošle godine je ispala u prvom kolu kvalifikacija u Indijan Velsu.

“Nadam se da je ovo dobar primjer ostalim teniserkama, da je sve moguće ako vjerujete u sebe, ako vjerujete u svoju igru. Čak i kad vam ništa ne ide od ruke, ako izgubite u prvom kolu kvalifikacija, šta može biti gore? Znate, nije bitno – singlovi, kvalifikacije ili glavni žrijeb. Ne klonite duhom, već gradite svoje pobjede. Prošle godine, na mnogim turnirima sam igrala kvalifikacije i to mi je pomoglo. Opet sam krenula ispočetka, igrala protiv teniserki, koje nisu među najboljih 50. I pobjeđivala sam. Bilo je teško, ali pobjeda je pobjeda”, prisjetila se Vesnina.

Kuznjecova je u dva taj-breka (7-5, 7-2) nadigrala Čehinju Karolinu Pliškovu, pa će će igrati svoje treće finale u Indijan Velsu i pokušati konačno da stigne do titule. Prethodno je poražena 2007. i 2008. od Hantuhove i Ane Ivanović.

„Mislim da je ovo početak mog proboja. Moji ciljevi su veoma visoki. Možda kad budem osvojila neki od onih velikih trofeja kažem sebi – OK, to je to. Moram da radim dalje, da napredujem. Takav je mentalitet svih vrhunskih teniserki. Ostvarila sam sjajne rezultate prethodnih nedjelja, ali želim da se koncentrišem i nastavim dalje. Ne smijete izgubiti svoj fokus i rutinu“, rekla je francuska teniserka, koja je ove godine osvojila prvu WTA titulu na turniru u Sankt Peterburgu i igrala finale u Meksiku.

Finale između Vesnine i Kuznjecove igra se u nedjelju od 19 časova.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com