Sjekloća napada evropsku titulu - Volim Podgoricu

Sjekloća napada evropsku titulu

Nikola Sjekloća spreman je da u 39. godini uspješnu karijeru obogati još jednim pojasom. Crnogorski bokser boriće se večeras u Lajpcigu protiv Njemca Roberta Štiglica za titulu profesionalnog prvaka Evrope u poluteškoj kategoriji.

Domaći borac, rođen prije 35 godina u Rusiji kao Sergej Šihlic, titulu je osvojio u Magdeburgu, novembra 2016., protiv Francuza Medija Amara. U profi ringu ima učinak od 50 pobjeda, jedne neriješene borbe i pet poraza.

I pored bogatog iskustva, Sjekloća ne važi za favorita pred meč koji će se održati u okviru manifestacije čiji je početak zakazan za 22.30. Međutim, crnogorski bokser najavljuje dobro izdanje.

“Dolazim iz zemlje gdje se ne govori mnogo riječima, već djelima”, poručio je Sjekloća na konferenciji za medije.

“Znam taktiku i slabosti Štiglica. Na primjer, ostavlja dosta prostora dok napada. To je moja šansa.”

Budvanin će u Lajpcigu raditi 37. profi meč, a ima 32 pobjede. Posljednji meč imao je protiv Srbina Slobodana Ćuluma 19. novembra prošle godine, kada je slavio na poene.

U karijeri je gubio od Sakija Bike u eliminacionom meču za napad na titulu svjetskog prvaka WBC verzije, potom od Artura Abrahama borbu za titulu prvaka svijeta u supersrednjoj kategoriji WBO federacije, od Kaluma Smita za pojas WBC internacionalnog prvaka svijeta, te od Tajrona Cojgea za IBF internacionalnu titulu.

“Gledao sam Nikoline borbe protiv Abrahama i Cojgea. Nikada nije izgubio prije posljednjeg gonga, snažan je borac i ne smijem ga potcijeniti”, istakao je Štiglic.

Njemac je čak četiri puta ukrstio rukavice sa Abrahamom. Protiv naturalizovanog zemljaka 25. avgusta 2012. izgubio je titulu svjetskog prvaka u supersrednjoj kategoriji WBO federacije, osvojenu 22. avgusta 2009. protiv Mađara Karolja Balžaja. Prethodno ju je odbranio šest puta.

Revanširao mu se nokautom 23. marta 2013, ali je opet izgubio od Abrahama 1. marta 2014. u Magdeburgu (u međuvremenu imao dvije odbrane). U posljednjem okršaju, takođe za WBO titulu, 18. jula 2015. pretrpio je nokaut.

“Nakon tog poraza bio sam psihički slomljen. Htio sam da završim karijeru. Ali, nakon nekoliko sedmica shvatio sam da sam još u dobroj formi i da imam dovoljno motiva. Predstojeća borba može mi biti i posljednja, zavisi kako ću se osjećati u ringu. Iskren sam, moje najbolje vrijeme je prošlo, izgubio sam na brzini, pomalo sam umoran od boksa, ali stalno treniram”, rekao je Štiglic, koji je poput Sjekloće prešao u veću težinsku kategoriju.

(Pobjeda)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com