Mihailo: Amfilohije vrećama iznosi pare iz CG - Volim Podgoricu

Mihailo: Amfilohije vrećama iznosi pare iz CG

Mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije Radović, kako smatra mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, je svojom izjavom demonstrirao moć i imperijalnu ambiciju crkve na čijem je čelu.

Amfilohije je izjavio da mladi ljudi gledaju one koji vode narod i državu, kako pljačkaju i otimaju jedni od drugih i kako se bogate na račun drugih, pa se ugledaju na njih.

„Taj vladika, svakim svojim djelom negira cijelu sadržinu sopstvene propovijedi, i to u crkvi koju je uzrpirao. Sudstvo koje je korumpirao, na ime nadoknade za svojevremeno ekspropriisano zemljište crkve Svete Petke u kojoj je držao propovijed, umjesto državi i Paštrovićima koji su vlasnici te crkve,njemu je iplatilo 1.800.000 eura. A oteo je i nezakonito upisao u vlasništvo Beogradske patrijaršije, većinu od 600crkava i većinu od 60manastira i više od 12 kvadratnih kilometra crkvenoga zemljištva, koje je bilo u vlasništvu države, plemena, sela i bratstava“, saopštio je Mitropolit Mihailo.

Dodao je da Amfilohije novac stečen prodajom crkvenoga zemljišta, upravo takvima koje naziva otimačima i pljačkašima, ali iz Srbije, vrećama iznosi iz zemlje, i ulaže po Srbiji i Republici Srpskoj.

„Zato su i on lično, i crkva čiji je provosvještenik, negacija svih deset Božjih zapovijesti, od kojih je jedna – ne kradi, zbog čega i nijesu crkva, niti je on crkveno lice. Ali bi red bio da se njime, kao arhineprijatelju ove zemlje, pozabavi Državno tužilaštvo, prije nego joj dođe glave“, zaključuje Mihailo.

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com