“Njegoš za djecu – Kako rastu veliki ljudi” na Velikoj sceni CNP-a - Volim Podgoricu

“Njegoš za djecu – Kako rastu veliki ljudi” na Velikoj sceni CNP-a

U ponedjeljak 20. marta, povodom Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u 12 sati biće izvedena predstava “Njegoš za djecu – Kako rastu veliki ljudi” reditelja Petra Pejakovića.

Tim povodom će Radmila Božović, glumica Crnogorskog narodnog pozorišta, pročitati poruku Franciska Hinojse, jednog od vodećih meksičkih pisaca za djecu.

Petar Pejaković, Milivoje Obradović i Slaviša Grubiša su autori predstave, Goran Moškov i Tamara Branković, scenografija, Zorana Mia Radović, kostimografija.

U predstavi igraju: Milivoje Obradović i Slaviša Grubiša. Preporučeni uzrast je 6+.

Predstava “Njegoš za djecu – Kako rastu veliki ljudi” je nastala kao dio obilježavanja značajne godišnjice 200 godina od rođenja Petra Petrovića II Njegoša. Jedna od zamisli predstave je edukacija mladih generacija i upoznavanje sa najranijim periodom života jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti i književnika Crne Gore i regiona. Ova scenska bajka bavi se Njegoševim djetinjstvom, od rođenja do trenutka kada postaje vladar Crne Gore. Predstava otkriva odgovore na pitanja kako u maloj zemlji, u malom mjestu, skučen velikim brdima, izrasta veliki čovjek širokog uma. Šta je to što čovjek treba pronaći da bi postao tako veliki?

(CdM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com