Stavljali mi lisice i PRIJETILI pred MALOLJETNOM ćerkom samo zato što sam trubio pješacima - Volim Podgoricu

Stavljali mi lisice i PRIJETILI pred MALOLJETNOM ćerkom samo zato što sam trubio pješacima

Novosađanin Dejan Mihailović izjavio je danas da mu je policija stavljale lisice na ruke i izvlačila ga na silu iz automobila, i to sve pred njegovom kćerkom koja ima 12 godina, a zbog toga što je trubio građanima koji su išli na miting Aleksandra Vučića i duže vrijeme prelazili ulicu na crveno svjetlo, pred očima policije.

“Jedina istina u saopštenju policije jeste da na kraju nisam priveden, ali voleo bih da mi neko objasni kako se, ako ne hapšenje, zove to kada te policajac izvuče iz automobila, stavi lisice na jednu ruku, pri tom ozbiljno prijeti, a sve pred maloljetnom ćerkom”, rekao je Mihailović za agenciju Beta i za portal Autonomija.

Srpska policija je sinoć saopštila da Mihailović nije uhapšen pred početak mitinga i tada su apelovali na medije da ne objavljuju “neistinite i neprovjerene informacije”. Mihailović kaže da je to bila “kap koja je prelila čašu”, zbog čega je odlučio da o tome govori javno.

Mihailović je ispričao da je juče, nešto posle 11 sati, u centru Novog Sada, na raskrsnici Ulice Modene i Bulevara Mihajla Pupina, pokušao da se uključi u saobraćaj, ali zbog ogromnog broja pješaka koji su prelazili raskrsnicu, nije uspio.

Foto: BETAPHOTO

Nakon nekoliko minuta, revoltiran time što prelaze put i na crveno svjetlo, zatrubio je, a odmah zatim mu je prišao policajac.

“Pokušao sam da skrenem udesno, kako bih držao svoju traku, a policajac, valjda misleći da ću da gazim ljude, šta li, dotrčava do kola koja su zaustavljena i, kao najgorem mogućem kriminalcu, govori: ‘Šta radiš? Što trubiš?’ Rekao sam: ‘Trubim pješacima, a ne vama, jer niste ni bili tu da regulišete saobraćaj'”, naveo je Dejan Mihailović.

Foto: BETAPHOTO

Dodao je da je potom prišao i drugi policajac, koji je takođe vikao i upozoravao ga da će mu napisati kaznu.”Nakon što sam rekao da mi piše kaznu ako je prekršaj to što je trubio pešacima zbog prelaska na crveno, policajac se proderao da otvorim gepek, uz opasku: ‘Garant nešto nemaš’. A za sve to vrijeme, moja dvanaestogodišnja ćerka je u šoku sjedjela na mjestu suvozača”, ispričao je Mihailović i naveo da su policajci odbili da se predstave, a on nije mogao da im vidi pločice sa imenima, jer su na sebi imali žute prsluke.

Prema njegovim riječima, potom su okupljeni građani počeli da viču na policajce da ga puste, da bi zatim došao i treći policajac, kako bi smirio situaciju.

“Niko nije obraćao pažnju da je tu dijete koja doživljava traumu. Kad sam je odveo kući, tresla se i plakala”, naveo je Mihailović.

Foto: BETAPHOTO

“Dočekao sam u svom gradu da me psuju, hapse ni zbog čega, i to pred djetetom, i da mi prijete, a da ja ne mogu ništa da uradim. Očekujem da dobijem kaznu zato što sam trubio, ako je to stvarno prekršaj. Ali očekujem i da policajac bude kažnjen zbog svog ponašanja, prijetnji i napada na mene bez razloga, i sve to pred djetetom”, naveo je Mihailović.

(Beta)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com