Imate razgovor za posao? Ako ovo PITANJE uputite poslodavcu, male su šanse za zaposlenje! - Volim Podgoricu

Imate razgovor za posao? Ako ovo PITANJE uputite poslodavcu, male su šanse za zaposlenje!

Imate li uskoro razgovor za posao?

Iako je nedjelja, i znamo da ne želite razmišljati o novoj radnoj nedjelji koji je ispred vas, ovakve je stvari uvijek korisno znati: bilo da se uskoro planirate zaposliti ili promijeniti radno mjesto.

Sve kreće od činjenice da svi radimo za novac. Svi se ujutro dižemo kako bismo zaradili za život, srećni, manje srećni ili nesrećni, ali na kraju dana, nema ničeg lošeg u tome da nam je novac jedna od pokretačkih snaga.

Ali, priča jedne djevojke, koja se proširila društvenim mrežama, dokazala je kako poslodavci, iako to znaju, nisu srećni kada im zaposlenici ili oni potencijalni, otvoreno pričaju o plati. Ona se, naime, prijavila za posao u kompaniji koja se bavi online naručivanjem hrane. Nakon prvog razgovora s poslodavcima, dotična je postavila vrlo logično pitanje – kolika će joj biti plata?

“Postavila bih vam još jedno pitanje. Ako ćete me zaposliti, koliko ćete me plaćati po satu i hoće li u to biti uračunati i praznici? Oprostite, ali to bih zaista voljela znati. Unaprijed vam hvala i ugodan dan”, stajalo je u e-mailu, a odgovor je došao kao hladan tuš.

“Pozdrav! Tvoje pitanje otkriva da tvoji prioriteti nisu u skladu s politikom naše kompanije. Zbog toga otkazujemo sastanak, koji smo dogovorili s tobom u četvrtak. Pozdrav”, stajalo je u odgovoru.

Djevojka je odgovor objavila na svom Twitteru te dobila brojne komentare podrške, ači bilo je i onih koji su smatrali kako je prerano pitala za iznos plate.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com