U Crnoj Gori regrutuju za Islamsku državu - Volim Podgoricu

U Crnoj Gori regrutuju za Islamsku državu

Poslanik u Evropskom parlamentu, Franc Obermajr, izjavio je da je Crna Gora  regrutaciono područje Islamske države.

Austrijski poslanik tvrdi da su to, između ostalih, potvrdili istraživači Londonskog centra za studije radikalizacije (ICSR) i to, kako tvrdi,  “neporecivo“.

Obermajr je  upozorio na status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, koji ima Crna Gora.

„Od 2012. traju pregovori sa EU o učlanjenju Crne Gore  koja je u međuvremenu napredovala – ali samo u islamističkoj pretnji, koja potiče iz Crne Gore. Evropska Komisija ćuti i nije je ni svjesna. U najnovijem izveštaju Komisije nema ni slova o tome. Stoga sam nedavno uputio pisano pitanje Evropskoj komisiji – da li je uopšte svjesna ove prijeteće situacije” naveo je austrijski poslanik.

On je naveo da “svako malo “padaju” i crnogorski šverceri oružja.

“Policajci su u Bavarskoj 2015. uhvatili jednog sa skrivenim arsenalom ručnih granata, eksploziva i osam ‘kalašnjikova’   u vozilu koje je došlo iz Crne Gore. Istraga je smatrala da postoji veza između ovog šverca i neposredno potom izvedenog napada  na „Šarli Ebdo“. Crna Gora  u stanju u kakavom je trenutno, podrivena od strane Islamske države, zasigurno nije odgovarajući kanidat za članstvo”, rekao je Obermajr. Više od svega, naveo je Obermajr, Crnoj Gori treba podrška EU da bi obuzdala islamističke prijetnje, ali i da bi se borila protiv korupcije i organozovanog kriminala.

“A tek potom ćemo da vidimo šta dalje”, rekao je on.

Franc Obermajr je  funkcioner desničarske Slobodarske partije Austrije.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com