“Rekao im je da ako na izborima glasaju za DPS, prijaviće ih za krađu šume” - Volim Podgoricu

“Rekao im je da ako na izborima glasaju za DPS, prijaviće ih za krađu šume”

Tužilac Nikola Boričić tražio je juče  od Višeg suda  da oglasi krivim i osudi a  Gorana S. Boškovića, tvrdeći da je dokazano da je taj Bjelopoljac  kao šumar  prijetio braći  Milojku i Veselinu Nišavić da ne glasaju za izbornu listu DPS-a, na parlamentarnim izborima 16. oktobra.

Prema optužnom predlogu, Bošković je počinio  krivično djelo – povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

Sudija Dragoje Jović najavio je da će  presudu objaviti 27. marta.

“Bošković je dolazio u kuću braće Nišavić u oktobru 2016. i uputio im riječi da će im, ukoliko na parlamentarnim izborima galsaju za DPS, napisati krivičnu prijavu za krađu šume”, kazao je tužilac u završnim rječima.

Branilac okrivljenog, advokat Milorad Vlahović konstatovao je da njegov klijent  nije izgovorio ove riječi.

“Odbrana smatra da nema krivičnog djela,  da ne postoji, a optužni predlog je kontradiktoran jer  nema činjeničnog i pravnog osnova. Iskazi  Nišavića su nelogični i neistiniti. Oni su ovaj događaj izmislili da bi sebi olakšali položaj u svojstvu osumnjičenih u krivičnom postupku koji je inicirao Bošković u policiji Mojkovac. Njihova namjera je da se on udalji sa posla lugara. Predlažem sudu da Boškovića oslobodi od optužbe”, kazao je Vlahović.

Prema optužnom predlogu, Bošković je u svojstvu šumara, na protivpravan način uticao na Nišaviće da na izborima glasaju protiv DPS-a.

Piše da je okrivljeni poručivao  Milojku Nišaviću: “Na izborima ti i tvoja porodica morate glasati protiv DPS, jer ako to ne budete učinili, podnijeću ti prijavu za bespravnu sječu šume iako je nijesi izvršio, a ukoliko ne glasate, mogao bi da siječeš koliko ti je potrebno, kao što to rade oni koji glasaju protiv DPS-a”.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com