26 američkih država tuži Bajdena zbog uredbe o OBAVEZNOJ VAKCINACIJI u kompanijama - Volim Podgoricu

26 američkih država tuži Bajdena zbog uredbe o OBAVEZNOJ VAKCINACIJI u kompanijama

Najmanje 26 američkih saveznih država, u kojima su na vlasti republikanci, podnijelo je tužbu protiv administracije predsjednika Džoa Bajdena zbog uredbe o obaveznoj vakcinaciji radnika u kompanijama sa više od 100 zaposlenih.

Kako navode tamošnji mediji, kompanije sa više od 100 radnika moraju da traže od radnika da se vakcinišu ili da se svake nedelje testiraju na virus koronu i nose maske na radnim mjestima. Novčana kazna bila bi 14.000 dolara.

“Uredba o obaveznoj vakcinaciji je neustavna, nezakonita i nesmotrena”, istakao je glavni tužilac Mizurija Erik Šmit, povodom tužbe koju je podnio apelacionom sudu u ime 11 država.

Šmit je pojasnio da Mizuri ima 3.443 privatnih preduzeća na koje bi mogla da se odnosi odluka o obaveznoj vakcinaciji, sa gotovo 1,3 miliona radnika.

Bajdenova administracija ohrabruje Amerikance širom zemlje da se vakcinišu. Portparolka Bijele kuće rekla je u četvrtak da je cilj obavezne vakcinacije da se zaustavi širenje bolesti koja je odnijela više od 750.000 života u Americi.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com