Nikšićanin pronašao dva mečeta, sada ih gleda kao ljubimce - Volim Podgoricu

Nikšićanin pronašao dva mečeta, sada ih gleda kao ljubimce

U selu Brestice, u podnožju planine Lisac, 25 kilometara od Nikšića, Vuko Simović je prije 20-ak dana, na kilometar, dva od kuće pronašao dva mečeta mrkog medvjeda.

“Sa sestrom sam tuda prolazio i čuo sam ih kako plaču. Odmah smo ih pronašli i doveli kući. Toliko smo se vezali za njih da su nam postali kućni ljubimci. Čini mi se da sada ne bih mogao bez njih”, kazao je “Vijestima” sedamdesetogodišnji Simović koji radi kao lovočuvar.

Pošto su mečad mala kaže da u cuclu pored mlijeka stavlja kašiku meda i da ih tako hrani, a kako radi kao lovočuvar dobro je upoznat sa njihovom ishranom i načinom života.

“Sreća da sam naišao na njih i spasio ih. Svi iz sela dolaze da ih vide, da se igraju sa njima, a žena i sestra su se odmah navikle na njihovo prisustvo. Imam i diplomu o uzgoju divljači, a koliko sam se vezao za ovu mečad najradije bih od ministarstva tražio kredit da otvorim farmu”, sa osmijehom kaže Simović koji namjerava da mečad preda nadležnim institucijama.

Mada, priznaje, da će to uraditi teška srca. Vezao se za njih.

Ovih dana obilaze ga poznati i nepoznati, dođu da se slikaju sa mečadima, a on brižno vodi računa o njima. Pretpostavlja da je mečku ubio neko od krivolovaca i da je on sada mečadima jedina zaštita.

 (Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com