Ušapšeni D.A. (36) i J.P. (37): PALI sa 23kg skanka, drogu sakrili ispod sjedišta - Volim Podgoricu

Ušapšeni D.A. (36) i J.P. (37): PALI sa 23kg skanka, drogu sakrili ispod sjedišta

Policijski i carinski službenici su na graničnom prelazu Dobrakovo zaplijenili oko 23 kilograma marihuane, tipa skank i uhapsili D.A.(36) iz Bara i J.P (37) iz Raške.

U zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina pojašnjava se da su D.A. i J.P. uhapšeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici su, u nedjelju oko 14 sati i 50 minuta, vršeći redovne granične kontrole i provjere, izvršili pregled putničkog motornog vozila marke „Peugeot 406“ barskih registarskih oznaka kojim je upravljao D.A. dok se na suvozačevom mjestu se nalazila J.P“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, pregledom osoba i vozila, policijski i carinski službenici su ispod sjedišta vozača i suvozača pronašli i zaplijenili 20 većih PVC pakovanja u kojima se nalazila tamnozelena biljna materija za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 23 kilograma.

Pronađena i zaplijenjena droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Saopšteno je da je o događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu (VDT) u Bijelom Polju koji je naložio da mu se osobe nakon hapšenja privedu na dalju nadležnost, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Uprave polcije i Uprave carina su kazali da su istog dana oko 15 sati i 50 minuta, službenici granične policije zajedno sa carinskim službenicima na graničnom prelazu Dobrakovo, pregledali putničko motorno vozilo marke „Opel Astra“ beogradskih registarskih oznaka kojim je upravljao S.S (21) iz Beograda, dok se na mjestu suvozača nalazio M.M. (21), takođe iz Beograda.

“Prilikom pregleda vozila u šupljini od mjenjača je pronađen jedan zamotuljak u kojem su se nalazila tri komada tzv. “džointa“, koji je sadržao biljnu materiju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i jedan manji zamotuljak od PVC folije u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, koji je pronađen ispod patosnice na suvozačevom mjestu“, pojašnjava se u saopštenju.

Navodi se da je ukupna težina pronađene materije oko šest grama.

Pronađena i zaplijenjena droga biće upućena u Forenzičkom centru radi vještačenja.

O događaju je obavješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju, koji se izjasnio da u pomenutom događaju nema elemenata bića krivičnog djela, već da se protiv ova dva lica podnese prekršajna prijava Sudu za prekršaje u Bijelom Polju, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com