Pobjeda ili kraj u ABA ligi - Volim Podgoricu

Pobjeda ili kraj u ABA ligi

Tri meča, tri poraza, ukupna razlika 54 poena, dobra igra samo na momente, bez prevelike želje i motiva da se napravi nešto više to je otprilike opis ovosezonskih mečeva košarkaša Budućnost Volija protiv Crvene zvezde u ABA ligi.

Priliku da isprave sve greške, upišu prvu pobjedu, ali i produže polufinalnu seriju plej-ofa “plavi” imaju večeras od 20 sati u “Morači”.

Gordić: Želimo pobjedu

Trener Ilijas Zuros je u najavi meča ispalio “Ovo je meč na sve ili ništa, ostavićemo srce na terenu kako bismo slavili”. A njegovi izabranici će morati dobro da se pomuče kako bi makar bili u egalu protiv moćnog protivnika.

Nakon odlaska Markusa Vilijamsa koji je pravio brojne probleme svojim nezalaganjem, uloga prvog organizatora igre će pripasti Nemanji Gordiću. Reprezentativac Bosne i Hercegovine će imati mnogo veću odgovornost, a od njega se očekuje mnogo bolja igra nego njegovog bivšeg saigrača.

“Želimo pobjedu, to nije upitno. Prije svega, želimo da odigramo mnogo bolje nego u Beogradu, u prvoj utakmici. Želimo da bude neizvjesno, kako bismo u finišu imali šansu da slavimo”, rekao je Gordić.

Jedan od razloga poraza prije desetak dana u prvom meču je veliki broj izgubljenih lopti. Crnogorski šampion ih mora svesti na minimum, odbrana mora biti agresivna svih 40 minuta, a u napadu se moraju tražiti pametna rješenja…

“Ne smijemo da im dozvolimo toliki broj laganih poena nakon naših izgubljenih lopti”, ističe 28-godišnji Mostarac.

Problem koji prati Podgoričane tokom čitave sezone su velike oscilacije u igri. U prethodnim mečevima protiv večerašnjeg rivala Budućnost je igrala dobro samo deset minuta, a to je premalo da bi se pariralo najboljoj ekipi na Jadranu.

“U Beogradu smo odigrali dobro prvu četvrtinu, a onda su oni otišli na 10-15 poena razlike. Oni su dosta fizički jaki, drže jak tempo. Ključ je da se držimo u egalu što je duže moguće, da pokušamo da budemo u konstantom ritmu svih 40 minuta, posebno u odbrani”, poentirao je Nemanja Gordić.

 

Popović: Bez praznih minuta

Još jedan momak koji će imati više zadataka i zaduženja na poziciji “jedan” je talen tovani Petar Popović. Reprezentativac Crne Gore je spreman za nove obaveze…

“Nema pritiska. Odigrao sam nekoliko mečeva kao plejmejker. Neće biti problema”, počeo je razgovor za Dnevne novine biser naše košarke i okrenuo se večerašnjem meču. “Jako bitan duel za nas. Svjesni smo da je Zvezda mnogo jaka, ali znamo šta treba da radimo i očekujem pobjedu pred punom ‘Moračom'”.

Svi u taboru crnogorskog šampiona znaju šta treba da poprave. Vrijeme od prethodne utakmice su posvetili ispravljanju grešaka, a 20-godišnji košarkaš ističe da ne smije biti padova.

“To je njihova najveća snaga. Iskoriste i minimalni pad i prave razliku, pa dobre intervale moramo produžiti”, jasno poručuje Popović.

“Crveno-bijeli” su odigrali dva izuzetno teška meča u Evroligi, tu su i putovanja. Može li umor biti prednost Budućnosti?

“Nije im lako, ali su mnogo puta pokazali da im to ne predstavlja problem. Mislim da se moramo koncentrisani na našu igru i da ne računamo taj njihov umor kao olakšanje”, iskren je bivši igrač Lovće na, Kifisije i Mega Leksa. “Svaki igrač mora dati doprinos, ne mije biti praznih minuta jer su to momenti kad prave razliku”.

Sve karte rasprodate, kapije otvorene od 18 sati

Sve karte za večerašnji okršaj su rasprodate, saopštio je juče podgorički klub.

“Sve ulaznice su numerisa ne, pa molimo navijače da se strogo pridržavaju te numeracije. Molimo sve ljubitelje košarke da što ranije uđu u dvoranu kako bi se izbjegla gužva na ulazima koji će biti otvoreni dva sata pred početak meča. Kontrola na ulazima će biti vrlo detaljna”, stoji u saopštenju Budućnost Volija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com