PODGORICA: Uhapšen javni izvršitelj Siniša Mugoša - Volim Podgoricu

PODGORICA: Uhapšen javni izvršitelj Siniša Mugoša

Javni izvršitelj Siniša Mugoša uhapšen je sinoć po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da je nezakonitim radnjama oštetio Crnogorski Telekom. Spekuliše se da nastala šteta doseže nekoliko stotina hiljada eura, saznaju Dnevne novine.

Mugošu su sinoć priveli pripadnici Specijalnog policijskog tima, dok su inspektori Centra be zbjednosti Podgorica zapečatili njegovu kancelariju u zgradi Čelebić, odakle će se narednih dana izuzeti sva službena dokumentacija, radi vještačenja.

Nezvanično, Mugoša će biti predmet opsežne istrage, u kojoj će se na osnovu dokumenata utvrditi da li je bio vinovnik drugih mahinacija u predmetima, u kojima je sprovodio postupke javnih izvršenja.

Prema saznanjima Dnevnih novina, ovaj javni izvršitelj se sumnjiči da je navodno na osnovu fal sifikovane dokumentacije sproveo postupak potraživanja, blokade i naplate sredstava od Crnogorskog Telekoma, zbog čega je advokatski tim te kompanije podnio krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu.

Mugoša je bio na čelu Komore javnih izvršitelja do februara prošle godine kada je zajedno sa kolegama iz rukovodstva podnio ostavku jer je Ministarstvo pravde po četvrti put od početka njihovog rada smanjilo tarife po kojima naplaćuju svoje usluge.

U oktobru 2015. godine u u njegovoj kancelariji u Ulici 13. jula je tokom noći podmetnuta bomba koja je uzrokovala veću materijalnu štetu.

Nekoliko dana ranije eksplozija je odjeknula i u kući njegovog brata u Donjoj Gorici, vlasnika firme “Dado commerc”. Eksplodiralo je postrojenje za plin, a kasnije je utvrđeno da je požar bio podmetnut, pa je policija provjeravala ova dva slučaja.

1 komentar

  1. fantastic publish, very informative. I ponder why the opposite experts of this sector do not notice this. You must proceed your writing. I am sure, you’ve a huge readers’ base already!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com