SPECIJALNA POLICIJA TRAŽI PODGORIČANE - Volim Podgoricu

SPECIJALNA POLICIJA TRAŽI PODGORIČANE

Podgoričanin Viktor Drešaj i direktor Novog duvanskog kombinata u Podgorici Isat Boljević, koji se dovode u vezu sa švercom oko 8.000 zaplijenjenih paketa švercovanih cigareta, zvanično nijesu dostupni Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog čega je za njima raspisana potraga, saznaju Dnevne novine.

Nezvanično, njih dvojica se najvjerovatnije ne nalaze u Crnoj Gori, a mobilni telefoni, koje koriste, ugašeni su od kada je policija upala u hangare firme “Golden gejt” i u njima zatekla cigarete uglavnom prozvedene u NDKP-u, vrijedne oko četiri miliona eura.

Sumnja se da su Boljević i Drešaj, koji je iznajmio stovarište od vlasnika “Golden gej ta”, organizatori šverca ove vrijedne količine cigareta, različitih brendova, nepoznatih ovdašnjem tržištu. Navodno, sirovine duvana nabavljane su krijumčarskim putem iz Albanije, nakon čega je prerada i proizvodnja obavljana u NDKP-u.

Cigarete su zatim skladištene na periferiji Podgorice i pripremane za krijumčarenje prema zemljama Bliskog istoka. Sumnj a se da na teritoriji Podgorice postoji još nekoliko skladišta i provjere su u toku.

U neformalnim krugovima spekuliše se da su o švercu u NDKP-u progovorili neki od radnika, koji su navodno postali svjedoci u već izvjesnom postupku, koji će Specijalno državno tužilaštvo voditi protiv njihovog direktora Boljevića.

Policijski inspektori prekjuče su ušli u NDKP i izuzeli svu poslovnu dokumentaciju, dok su cigarete minulog vikenda transportovane iz “Golden gejta” na drugu lokaciju, koju obezbjeđuje policija.

Akcija Specijalnog tužilaštva i policije traje već nekoliko mjeseci, kada se došlo do prvog operativnog podatka o sumnjivom biznisu u NDKP i skladištu sa cigaretama bez akciznih markica. Novi Duvanski je početkom prošle godine preuzela Kompanija BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, firma koja se jedina javila na šesti tender za dokapitalizaciju NDKP Na čelu firme je Isat Boljević, predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata i predstavnik ovog arapskog investitora u Crnoj Gori. O njemu su mediji ranije pisali, navodnom šverceru cigareta zajedno sa Srećkom Kesnerom.

Novi Duvanski kombinat postao je predmet istrage Specijalnog tužilaštva u aprilu prošle godine, kada su uhapšeni stečajni upravnik Duvanskog kombinata Veselin Raičević i izvršni direktor firme Zetagradnja Miloš Stojanović, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj za vrijeme stečaja koji je uveden u Duvanski kombinat 2010. godine.

Drešaj od ranije poznat policiji

Viktor Drešaj godinama se povezuje sa švercom droge iz Albanije, a njegovo ime se nalazi u Bijeloj knjizi organizovanog kriminala. Hapšen je u avgustu 2006. godine u akciji policije usmjerenoj na krijumčarenje heroina i marihuane iz Albanije. Privođen je u sklopu istrage o ubistvu inspektora Slavoljuba Šćekića.

(Dnevne novine)

3 komentara

  1. Wow! This can be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

  2. I have been surfing online greater than three hours these days, but I never discovered any attention-grabbing article like yours. It’s lovely value enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably did, the internet can be much more helpful than ever before.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com