Bošnjaci bi da vrate Muhovića - Volim Podgoricu

Bošnjaci bi da vrate Muhovića

Bošnjačka stranka (BS) predaće danas tužbu Upravnom sudu zbog odluke vladajuće većine da smijeni Adnana Muhovića sa mjesta predsjednika Skupštine opštine Petnjica.

Muhović je smijenjen glasovima odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), Socijaldemokrata i dva bivša odbornika Socijaldemokratske partije (SDP). Inicijativa za smjenu Muhovića pokrenuta je zbog njegovih izjava da je Njegoš genocidan pjesnik kao i da su “Crnogorci mala nacija”. Nakon što je nova većina za v. d. šefa parlamenta izabrala Erola Muratovića iz DPS-a, petnjički odbor BS i zvanično je raskinuo koaliciju sa DPS-om.

Čelnici petnjičkog odbora BS-a smatraju da je prilikom održavanja sjednice na kojoj je smijenjen Muhović, prekršen Statut i Poslovnik o radu Skupštine. U BS-u tvrde da je prekršen član 67 Poslovnika, prema kojem je u okviru incijative neophodan i zahtjev za zakazivanje sjednice i predlog dnevnog reda. Oni su upozorili da inicijativa nije prošla pravno-tehničku proceduru skupštinske službe jer  nije ovjerena službenim pečatom Skupštine,  niti zavedena u arhivi, jer se sekretar Skupštine tada nalazio  na odmoru.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com