Ovo je Crnogorka sa hiljadu lica koja ima pet hiljada pratilaca - Volim Podgoricu

Ovo je Crnogorka sa hiljadu lica koja ima pet hiljada pratilaca

Tea Popović i jedan od njenih radova (Foto: Instagram)

Njena umjetnost je nesvakidašnja i jedinstvena, a njeno lice je njeno platno. Djevojka iz Kolašina Tea Popović, body art umjetnica, pomoću šminke i boja oslikava svoje lice već pola godine, a njene fotografije su već postale hit po društvenim mrežama.

https://www.instagram.com/p/BQ-pWBMA5i0/

Iza vajara ostaju skulpture, iza slikara slike, iza kompozitora muzička djela koja se mogu odsvirati, a ono što Tea nacrta na licu – mora da opere.

https://www.instagram.com/p/BQaxodFjHV_/

Priznaje da joj je pomalo žao kada mora da skine šminku, jer ulaže veliki trud u svaki crtež.

https://www.instagram.com/p/BQNmKZpj3Aa/

“Ipak, na kraju uvijek imam fotografije kao uspomene”, kaže ona.

https://www.instagram.com/p/BQVig2FDwLf/

Tea svoje umjetničke radove objavljuje na Instagram profilu, a prati je više od 5.000 ljudi.

“Body-art-om se bavim relativno kratko, tek nešto više od pola godine i primjećujem kod sebe veliki napredak iz dana u dan. Ali naravno, nastojim da se sve više razvijam u ovom, meni još uvijek, novom svijetu. Na socijalnim mrežama sam često nailazila na slike i stranice koje objavljuju ovakav sadržaj i odmah mi se mnogo dopalo, pa sam odlučila da i ja probam. Što će kasnije preći u moju, gotovo, svakodnevnicu”, započinje priču naša sagovornica.

https://www.instagram.com/p/BQsswRygtx3/

Ova 19-godišnja studentkinja Fakulteta za dizajn i multimediju na Univerzitetu Donja Gorica smatra da je još u fazi razvijanja i eksperimentisanja, pa za sada crta samo na sebi.

“Crtanje na drugima je definitivno opcija koju imam u planu i vjerujem da je samo pitanje vremena kada ću i sa drugima podijeliti ovu svoju novu strast”, navodi Popović.

https://www.instagram.com/p/BRixYXdgKsS/

Cjelokupan proces crtanja u najvećem broju slučajeva traje preko četiri sara.

“S obzirom na to da imam mnogo obaveza na dnevnoj bazi, nekada mi se čini da mi iscrtavanje oduzima i previše vremena. Međutim, posvećenost, želja i organizovanost su ključ uspjeha”, kaže Tea.

https://www.instagram.com/p/BQfsXb8jqA0/

Od pribora koristi sve što joj može pomoći za određeni body-art -tempere, šminku, vodene boje, body art boje…

“Nije mi dostupan sav potreban materijal koji se inače koristi kada je ova umjetnost u pitanju, ali se trudim da pronađem zamjenu za njega onim materijalom koji mi jeste dostupan”, otkriva Tea.

Inspiracija joj dolazi sama i, kako kaže,takve stvari nikada ne forsira.

“Inspirišu me razni motivi iz serija, filmova, slike na internetu na koje nailazim, crteži moji i drugih ljudi, pa čak i muzika inspiriše, tekstovi, melodija. Uglavnom mi sve te stvari posluže kao dobra asocijacija, i iz te asocijacije ja razrađujem dalje ideju za rad”, navodi ona.

https://www.instagram.com/p/BQTJBa4Dlj-/

Instragram joj je poslužio kao veoma dobra reklama, a zapazio je veliki broj ljudi.

“Kritike su veoma pozitivne, i riječ se brzo proširila, što me je mnogo iznenadilo. To mi, naravno, predstavlja veliku motivaciju za dalji rad, i ja sam iskreno zahvalna ljudima koji cijene i podržavaju ovo što radim”, konstatuje naša sagovornica.

https://www.instagram.com/p/BPPqS9tjfi8/

Ipak, žali što u Crnoj Gori crtanje konkretno nije veoma unosno.

“Ja sada crtam radove po narudžbini, i to mi je dovoljno za džeparac, ali ne vjerujem da bi crtanje moglo predstavljati primarni izvor primanja u mom životu. Izložba je nešto što konstantno imam na umu, mogu reći da o tome maštam. Nadam se da će mi se pružiti prilika za nešto slično, i da ću svojim trudom ostvariti taj san. U svakom slučaju, znam da ću ići ka tom cilju, pa ćemo vidjeti gdje će me to odvesti”, ocjenjuje Tea.

https://www.instagram.com/p/BPQTUrkDp2c/

Kaže da se dosta ljudi interesuje da ih “nacrta”, posebno kad je neki maskenbal ili Noć vještica.

“Ili su jednostavno željeli da imaju fotografiju za uspomenu. Još nisam radila crtanje na drugima, ali definitivno hoću kada se još malo razvijem u ovoj vještini”, otkriva ona.

https://www.instagram.com/p/BPfaqzmjJ-P/

U životu nema idole, pa tako ni kada je body-art u pitanju.

“Stoga pratim samo stranice koje objavljuju sadržaj koji odgovara mojim interesovanjima. Međutim, često se oduševim gledajući kako to drugi rade, i to posmatram kao motivaciju, da budem i ja mnogo bolja nego što sam sada. Da, nadam se, i ja nekog oduševim”, zaključuje Tea.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com