UHAPŠEN PODGORIČANIN: Pokušao da POBJEGNE sa drogom, policija ODUZELA SEDAM vozila - Volim Podgoricu

UHAPŠEN PODGORIČANIN: Pokušao da POBJEGNE sa drogom, policija ODUZELA SEDAM vozila

Desetine pripadnika podgoričkog Centra bezbjednosti izveli su juče popodne akciju na Veruši i upali na posjed Podgoričanina Zorana Tomovića (45), gdje su pronašli blizu 20 kilograma droge, lovačku pušku i sedam automobila nepoznatog porijekla, saznaju Dnevne novine.

Operacija je izvedena na osnovu operativnih podataka, koji su se potvrdili tačnim i prije početka pretresa. Nezvanično, ekipe Interventne jedinice i ostali uniformisani policaci iz Podgorice opkolili su kuću Tomovića i u momentu kada su pokucali na vrata i tražili da otvori, osumnjičeni je pokušao da pobjegne kroz prozor. Međutim, policajci su prethodno napravili totalnu blokadu oko njegovog imanja i dvije kuće, pa im je dopao pravo u ruke.

“Tomović je na rukama imao hirurške rukavice, a u kesi je nosio materiju nalik na marihuanu. Sumnja se da je uhvaćen u trenutku prepakivanja droge”, kazao je jedan od izvora.

Prema saznanjima DN, policija je prilikom upada u kući zatekla državljanina BiH Ranka Mikića (58), za kojeg se sumnja da je došao na Verušu da otkupi drogu radi dalje distribucije.

Prilikom kasnijeg pretresa, pored kese nađene u rukama Tomovića, policajci su u maloj pećini u njegovom porodičnom dvorištu pronali još dva džaka sa manjim pakovanjima skanka, automatsku pušku bez dozvole, dva para tablica, kao i pištoljsku i puščanu municiju različitog kalibra. Sumnja se da je ukupno zaplijenjeno blizu 20 kilograma. Sve to je dokumentovano i zaplijenjeno uz nalog Višeg suda u Podgorici, a po zahtjevu višeg državnog tužioca Miloša Soškića.

 

Policija je, takođe, oduzela i sedam vozila pronađenih u dvorištu Tomovića, čiji vlasnici nijesu poznati.

“Automobili će biti upućeni na vještačenje kako bi se utvrdilo ko su vlasnici i da li su ona dospjela na Tomovićevo imanje, prilikom vršenja krivičnog djela zelenašenje, jer postoje operativni podaci koji navode na sumnju da se osumnjičeni i time bavi”, objasnio je izvor DN.

Tomović i Mikić sinoć su privedeni i zadržani u podgoričkom CB, a danas bi trebalo da budu saslušani pred tužiocem Šoškićem.

(Dnevne novine)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com