PODGORIRICA: Jočić priznala da je ošamarila Martu Šćepanović - Volim Podgoricu

PODGORIRICA: Jočić priznala da je ošamarila Martu Šćepanović

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici završilo je u petak izviđaj o incidentu koji se dogodio u Skupštini 15. februara ove godine nakon što su poslanici, na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, skinuli imunitet poslanicima Demokratskog fronta i liderima tog političkog saveza Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, pišu Dnevne novine.

Tužilaštvo za odluku ima rok od osam dana, koji počinje da teče od ponedjeljka, a kako dolaze vaskršnji praznici, za očekivati je da kvalifikacija djela uslijedi nakon 17. aprila.

Tokom proteklih dva mjeseca saslušani su poslanici Fronta Milan Knežević, Branko Radulović, Marina Jočić i Milutin Đukanović, po prijavama koje su podnijeli poslanici DPS koji su bili grubo verbalno, čak i fizički napadnuti, a među kojima su Marta Šćepanović, Ljuiđ Škrelja, Miodrag Vuković i Miodrag Bobo Radunović.

Poslanici DF negirali su krivicu, a incident koji su izazvali pravdali su revoltom zbog odluke o skidanju imuniteta kolegama koji se sumnjiče za povezanost sa pokušajem terorizma 16. oktobra prošle godine, a koja je, po njima, donijeta mimo procedure i zakona.

Marina Jočić koja je udarila poslanicu DPS Martu Šćepanović se, primjera radi, takođe ne smatra krivom, jer je, kako stoji u zapisniku sa saslušanja u koji su DN imale uvid, nije imala namjeru da povrijedi Šćepanović, već da joj nanese „politički udarac“.

Naime, Jočić je priznala da je udarila poslanicu DPS, „otvorenim dlanom desne ruke po lijevoj strani lica“, te da je to bila „poruka od birača“.

„To nije bio jak udarac niti je od tog udarca njoj nastala bilo kakva povreda, a ja nijesam ni imala namjeru da je povrijedim. Ovaj šamar je bio isključivo politički gest i politička i simbolička poruka upućena Marti Šćepanović zbog njenih aktivnosti, odnosno izjava prethodnog dana na sjednici Administrativnog odbora kada je vrijeđala rukovodstvo DF i glasače“, navodi se u zapisniku sa saslušanja.

Udarac kao opomena

Jočić je udarila Šćepanović sat i po nakon incidenta u Skupštini, i to na izlazu iz zgrade, odnosno kod prijavnice.

„Pošto je nikada ranije nijesam vidjela uživo odlučila sam da je zaustavim i obratila sam joj se riječima: Da li ste vi Marta Šćepanović, nakon čega mi je ona potvrdila. Ja sam se predstavila i rekla da sam poslanica DF. Marta mi je odmah odgovorila drskim tonom „miči se odavde, bježi bre“, i te  riječi mi je ponovila nekoliko puta“, piše se u zapisniku.

Nakon toga, Jočić je obavijestila poslanicu DPS da za nju „ima poruku“ od svojih (Frontovih) birača i da treba da joj „udari šamar“. Poslanica DF je takođe navela nijesu ušli u Skupštinu da bi se fizički obračunavali i izazvali incidente, već da se to „spontano“ dogodilo.

Prema navodima u zapisniku, ona je ispričala da je u skupštinski hol ušla među posljednjima, da je čula viku, navodeći da su poslanici Fronta bili revoltirani i time što su poslanici DPS izlazili iz plenarne sale „likujući“ sa „nekim pobjedonosnim izrazom na licu“.

Jočić je navela i da nije Branko Radulović napao Miodraga Radunovića, već da ga je „samo dotakao po vratu“ i to nakon što je ovaj odgurnuo poslanicu DF.

Podsjetimo, parlament je 15. februara skinuo imunitet Mandiću i Kneževiću, na zahtjev SDT koji ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti CG, izvršenog putem podstrekavanja sa ciljem vršenja krivičnih djela terorizma i drugih krivičnih djela.

(Dnevne novine)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com