BANKA HRANE APELOVALA ZA POMOĆ SAMOHRANOJ MAJCI ZINETI KUJEVIĆ I NJENIM KĆERKAMA - Volim Podgoricu

BANKA HRANE APELOVALA ZA POMOĆ SAMOHRANOJ MAJCI ZINETI KUJEVIĆ I NJENIM KĆERKAMA

Hu­ma­ni­tar­na fon­da­ci­ja Ban­ka hra­ne ape­lo­va­la je na gra­đa­ne da po­mog­nu sa­mo­hra­noj maj­ci iz Ro­ža­ja Zi­ne­ti Ku­je­vić Se­fe­ro­vić, ko­ja sa če­ti­ri ma­lo­ljet­ne kćer­ke ži­vi u iz­u­zet­no lo­šim uslo­vi­ma. Iz te or­ga­ni­za­ci­je uka­zu­ju da je ona se­be i svo­ju dje­cu go­di­na­ma iz­dr­ža­va­la uz po­moć rod­bi­ne, ro­đa­ka i hu­ma­nih lju­di, sve dok ni­je do­bi­la na­kna­du za maj­ke, sa tro­je ili vi­še dje­ce u iz­no­su od 190 eura.
– Ovaj no­vac je bio nje­na pri­li­ka da poč­nu sa­mo­stal­no da ži­ve, ne op­te­re­ću­ju­ći dru­ge. Ra­dost je bi­la ve­li­ka. Na­ža­lost, iz­nos nov­ca ubr­zo je uma­njen – uka­za­li su iz Ban­ke hra­ne.
Na­po­mi­nju da Zi­ne­ta i nje­na dje­ca u svom do­mu ne­ma­ju stru­ju, već ko­ri­ste elek­trič­nu ene­gri­ju od kom­ši­je. Iz Ban­ke hra­ne is­ti­ču da je ovoj po­ro­di­ci po­treb­na po­moć od svih gra­đa­na, ne sa­mo hu­ma­nih kom­ši­ja, do­da­ju­ći da sa 144 eura ne mo­že da obez­bi­je­di dje­ci naj­o­snov­ni­je za nji­ho­vo od­ra­sta­nje, ško­lo­va­nje…
– Od 144 eura je­di­no mo­gu ima­ti naj­o­snov­ni­je ži­vot­ne na­mir­ni­ce – po­ja­šnja­va Zi­ne­ta.
Naj­sta­ri­ja kćer­ka A.S. ima 17 go­di­na i ide u Me­dre­su u Ro­ža­ja­ma. D.S. ima 16 go­di­na i pr­va go­di­na je gim­na­zi­je. N.S. ima osam go­di­na, tre­ći je raz­red osnov­ne ško­le, a naj­mla­đa ćer­ka M.S. ima šest go­di­na i naj­e­sen po­la­zi u ško­lu.
– Te­ško je ka­da se jed­na sa­mo­hra­na maj­ka bo­ri za svoj dom, svo­ju dje­cu i sa­ma bri­ne o nji­ho­voj bu­duć­no­sti – ka­za­la je Zi­ne­ta.
Iz Ban­ke hra­ne po­ru­ču­ju da gra­đa­ni mo­gu po­mo­ći do­na­ci­ja­ma hra­ne, gar­de­ro­be, obu­će (bro­je­vi 39, 38, 31, 28), dok je Zi­ne­ti i nje­nim kće­ra­ka­ma po­treb­na i fi­nan­sij­ska po­moć za upla­tu tro­ško­va za stru­ju i za ško­lo­va­nje.
No­vac za po­moć mo­že se upla­ti­ti na ži­ro ra­čun 510-250497527702537 kod CKB-a.

(Dan)

2 komentara

  1. What a stimulating surprise your comments are. I recognized this should be here yet I ultimately became lucky and the search phrases worked. Without having this information and facts I could not make a decision.

  2. It is perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you few interesting things or suggestions. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com