PODGORICA: Promocija romana “Drugoga sunca luče” u KIC-u - Volim Podgoricu

PODGORICA: Promocija romana “Drugoga sunca luče” u KIC-u

Promocija romana “Drugoga sunca luče” autora Miraša Martinovića biće održana u organizaciji KIC-a “Budo Tomović” u srijedu, 12. aprila, u Multimedijalnoj sali KIC-a, sa početkom u 19 sati.

„Roman je naišao na veliki odziv kod najšire čitalačke publike, zbog osobnog pristupa Njegoševoj ličnosti i njegovom vremenu. Knjiga otkriva nepoznatog Njegoša i razlikuje se od svih do sada napisanih knjiga o crnogorsko pjesniku, vladici i vladaru. Prema riječima dr. Čedomira Bogićevića ovim romanom crnogorska književnost je dobila monumanetalno djelo. To je refleksivno herojska poema velike narodne, filozofske i teozofske drame Njegoševe, iskazana u bogatim jezičkim slojevima kroz dramski – monološki i razgovorni, te književno – lirski fenomen izraza, što ovo djelo čini jedinstvenim ne samo u crnogorskoj nego i u evropskoj literaturi, i što ga čini dostojnim imena Njegoša i njegove slave“.

(CDM)

1 komentar

  1. Oh my goodness! a fantastic article dude. Thanks a ton However My business is experiencing trouble with ur rss . Don’t know why Struggle to subscribe to it. Will there be everyone obtaining identical rss problem? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com