DINO MERLIN: Vidimo se na koncertu u Podgorici ovog ljeta! - Volim Podgoricu

DINO MERLIN: Vidimo se na koncertu u Podgorici ovog ljeta!

– Ovog ljeta radimo koncert u Podgorici! Poželio sam družiti se sa podgoričkom publikom, jer nas odavno nije bilo u glavnom gradu Crne Gore. Datum nastupa još nije definisan, ali dva najvažnija koncerta tokom  ljeta biće u  pulskoj areni krajem jula i na stadionu u Podgorici. Jedva čekam-kaže Edin Dervišhalidović, popularni Dino Merlin za MNE magazin.

Dina smo, proteklog vikenda,  sreli na Baščaršiji. Nismo imali dogovoren termin za intervju, prekinuli smo partiju šaha koju je igrao sa društvom, a on je, u maniru velikog profesionalca i dobrog domaćina, pristao na razgovor.

Foto: B. Šekularac

Prije par dana uručeno mu je značajno priznanje-Šestoaprilska nagrada grada Sarajeva koju je dobio za doprinos kulturi i umjetnosti. Prokomentarisao je nagradu i pojasnio zašto dio slobodnog vremena kada je u Sarajevu provodi sa društvom uz partije šaha.

– To je iznimno značajna nagrada za mene i najveće društveno priznanje grada Sarajeva.Ona se dodjeljuje od 1947. godine.Mnogi književnici, muzičari, pisci… su je do sada dobili i meni je drago da sam ušao u klub velikana. Šestoaprilska nagrada se dodjeljuje u nekoliko oblasti. Ja sam je dobio za kulturu i umjetnost, a predložio me Savez kompozitora Bosne i Hercegovine-kaže Dino.

Foto: B. Šekularac

Dodaje da je zbog obaveza i nastupa rijetko u Sarajevu. Ali, kad dođe voli da se vidi sa prijateljima i voli da igra šah.

-Volim šah jer je jako interesantna igra i razvija moždane vijuge. Tako potrošim i malo vremena sa prijateljima. Kao što ste i vidjeli u ovoj partiji, jako se radujem da pobjeđujem  -kaže, uz osmijeh, Dino.

(MNE Magazin)

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com