Jadran protiv Budve: Potrebno je čudo da Novljani ne osvoje titulu - Volim Podgoricu

Jadran protiv Budve: Potrebno je čudo da Novljani ne osvoje titulu

Treću godinu zaredom Jadran Carine i Budva će odlučivati o šampionu.

Prethodne dvije sezone Novljani su protiv Budvana veoma lako osvajali titulu, a i sada je nerealno očekivati da će trostruki uzastopni prvak imati problema.

Nakon svega što je viđeno ove sezone, Budva teško može da parira timu sa Škvera u finalnoj seriji koja strartuje u subotu u Igalu.

“Favoriti smo, tako ćemo se i postaviti u ovom finalu. Ne bježimo od te uloge i želimo novi trofej. Potrebno je da pristup bude pravi, onda su nam šanse još veće. Ekipe se poznaju dobro međusobno, iako je Budva dosta jača u odnosu na prvi dio sezone, jer je dovela dva bitna igrača u zimskom prelaznom roku”, rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković na konferenciji za medije.

Iza Jadrana je odlična sezona – osvojio je Kup Crne Gore, učestvovao je na finalnom turniru regionalne A1 lige, a igrao je i polufinale Evrokupa kada ga je eliminisao Ferencvaroš.

“Želimo da titulom krunišemo dobru sezonu. Budva ima dobar tim, sastavljen od nekoliko potencijalnih crnogorskih reprezentativaca, tu su i pomenuta pojačanja i znamo da naš protivnik ima kvalitet. Mi, ipak, imamo svoj cilj, a on je titula”, dodao je Gojković.

Trener Novljana želi da se serija završi u tri meča.

“Idemo utakmicu po utakmicu, ali vjerujem da možemo da finale završimo bez poraza. Ako budemo na svom nivou, mislim da je to realno”, istakao je Gojković.

Budva je ispunila glavni cilj ove sezone – obezbijedila je opstanak u A1 regionalnoj ligi.

“Zadovoljan sam, za nama je uspješna sezona. Plasman u finale je sam po sebi dobar rezuitat, jer smo u polufinalu imali dva komplikovana meča sa Primorcem. Očekujem da ekipa bude maksimalno motivisana za protivnika koji je objektivno jači i koji je svoj kvalitet potvrdio tokom sezone u svim takmičenjima. Jasno je da je Jadran favorit, a mi ćemo pokušati sve da ovo finale učinimo neizvjesnim”, rekao je trener Budve Drago Pejaković.

Prvi meč se, dakle, igra u subotu u Igalu, drugi meč je na programu 19. aprila u Budvi, a treća utakmica 22. opet u Igalu.

Eventualni čevrti meč bi se igrao 26. u Budvi, a majstorica 29. bi opet Jadran bio domaćin…

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com