Podgorica: “Imamo svijet za tebe” - Volim Podgoricu

Podgorica: “Imamo svijet za tebe”

Ovogodišnji XII Međunarodni podgorički sajam knjiga i obrazovanja održaće se od drugog do devetog maja u garaži Tržnog centra “Delta City”. Novina predstojećeg sajma, biće promocija zapošljavanja.

Organizatori sajma će u saradnji sa portalom “Zaposli.me”, otvoriti novi segment sajma.

Prema riječima direktora Sajma Predraga Uljarevića, kompanije će, u okviru manifestacije, imati priliku da promovišu svoje poslovne mogućnosti i slobodna radna mjesta u skladu sa ovogodišnjim sloganom sajma – “Imamo svijet za tebe”.

Jedan od osnivača online platforme za zapošljavanje portala “Zaposli.me” Danilo Popović, kazao je da će njihov zadatak biti, ne samo da predstave slobodna radna mjesta, već i da okupe što veći broj poslodavaca koji nude poslove širom Crne Gore.

“Vjerujem da su kultura, obrazovanje i zapošljavanje neumitni dio jednog istog procesa, jer ako bi prosječan Crnogorac čitao mnogo više, imao jače obrazovanje, samim tim bi bio i mnogo konkurentniji na tržištu rada”, ocijenio je Popović.

Od prošle godine, Međunarodni podgorički sajam obogaćen je i promocijom obrazovanja.

Ministar prosvjete Damir Šehović istakao je da će se na Sajmu, pored brojnih školskih i vanškolskih institucija, u saradnji sa Ministarstvom predstaviti 10 srednjih stručnih škola i dvije gimnazije.

“Sajam knjiga i obrazovanja postaje vrsta interakivnog informatora kojim se učenicima i njihovim roditeljima predstavlja obrazovna ponuda u Crnoj Gori. On se time dodatno profilisao kao značajna pomoć pri izboru buduće karijere što cijenimo da je jako važno”, kazao je Šehović, dodajući da će škole iskoristiti šansu da se, pored izložbenog dijela, predstave i na brojnim radionicama, predavanjima, te da, praktičnom prezentacijom vještina koje se u njima stiču, dodatno zainteresuju osnovce.

Uljarević je istakao da o značaju koji ova manifestacija zauzima kod crnogorske čitalačke publike dovoljno govori činjenica da je Sajam, u prethodnih 11 godina, posjetilo više od 300.000 ljudi.

“Do sada je u okviru pratećih programa, na ovoj manifestaciji, održano oko 600 književnih promocija, autorskih večeri, predstavljanja najznačajnijih stvaralaca iz Crne Gore i regiona. Na sajmu smo ugostili i neke od najistaknutijih svjetskih pisaca”, rekao je Uljarević. Cijena ulaznica će, kao i proteklih godina, koštati euro.

Tradicionalno će biti dodjeljene i nagrade za kompletnu izdavačku produkciju, najboljeg izdavača, izdavački poduhvat, najbolju ediciju, unapređenje dječjeg izdavaštva, najbolje opremljeno umjetničko izdanje, najbolje opremljenu ediciju, knjigu, štand, kao i priznanje za napredak u obrazovanju i unapređenje obrazovnog procesa.

(Vijesti)

1 komentar

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com