PODGORIČANIN HITA KA FINALU “JA IMAM TALENAT” (VIDEO) - Volim Podgoricu

PODGORIČANIN HITA KA FINALU “JA IMAM TALENAT” (VIDEO)

Jedan od najpopularnijih regionalnih takmičarskih šou programa “Ja imam talenat”, ove sezone iznjedrio je sijaset perspektivnih kandidata iz različitih oblasti i sfera djelovanja, a prvi među jednakima kada su u pitanju harmonikaši je Podgoričanin Šćepan Stojanović, pišu Dnevne novine.

Student treće godine Muzičke akademije na Cetinju dvaput se predstavio četvoročlanom stručnom žiriju takmičenja i oba puta zaslužio je prolaz u naredni krug, tako da se našao u probranom društvu od 30-ak finalista, a kandidate očekuje još jedan izazov do plasmana u toliko sanjano superfinale.

Od starta sam bio optimista

Šćepanova avantura zvana “Ja imam talenat” počela je još prije nekoliko mjeseci, kada je, priča dvadesetdvogodišnji harmonikaš Dnevnim novinama, osokoljen zapaženim nastupima i priznanjima sa internacionalnih i domaćih takmičenja odlučio da okuša sreću u popularnom programu.

I kada su mnogi očekivali da će na prvom stepeniku “počastiti” žiri i publiku tradicionalnim harmonikaškim repertoarom, uvjerili smo se da u svega nekoliko minuta Šćepan može spojiti nespojivo.

Recimo, “The Final Countdown” grupe Europe i kolo u haus ruhu. Dovoljno za komentar žirija – “ovakvog virtuoza niko nije očekivao”.

“Još od 2011. takmičim se širom države i u inostranstvu. Želio sam da okušam sreću i znanje u ‘Talentu’ i to mi se ostvarilo. Od starta sam znao da sve zavisi od mene, bio sam optimista. Potrudio sam se da taj prvi nastup bude drugačiji i neočekivan. Tako da sam krenuo sa 40-ak sekundi improvizacije, žiri se začudio, pa je onda na red došlo i kolo u haus ritmu…”, prisjeća se Stojanović probijanja leda.

U tom stilu nastavio je i tokom drugog nastupa. Pogađate, ni ovog puta narodnjaci nijesu bili usamljeni – društvo su im “pravili” Majkl Džekson i “Smooth Criminal”. Rezultat? Plasman u finale.

“Bilo je mjesta i za klasiku i za pop. Na kraju – i za rumbu. Sve je drugačije jer me privlači da kombinujem naizgled nespojive žanrove i zvukove. Mislim da sam na osnovu toga i osvojio simpatije žirija”, vjeruje naš sagovornik.

Rastu ambicije – pobjedu svi želimo

Za razliku od prethodne dvije emisije koje su snimljene danima prije emitovanja, finalni i superfinalni nastupi na programu su uživo, tako da je pred takmičarima zahtjevan zadatak. Šćepan zna da nema pravo na grešku, ali vjeruje da kvalitetan nastup krije kartu za superfinale.

O pobjedničkom postolju, zasad, nije previše razmišljao, ali kako vrijeme odmiče, u mislima je i ta opcija.

“U odnosu na početak, sada je svega 30-ak takmičara u igri. Kada sam se prijavio, nijesam uopšte razmišljao o trijumfu. Vodio sam onim – stepenik po stepenik. Ni danas nijesam promijenio stav iako ambicije rastu kako se bliži završnica. Publika odlučuje. Na meni je da pružim maksimum i da budem potpuno zadovoljan poslije nastupa. Što se tiče pobjede, svi je želimo, tu nema tajni. Uveliko pripremam nastup”, iskren je Stojanović.

 

Oprečni su komentari gledalaca na račun učinka žirija – Ana Nikolić i njen suprug, reper Rasta, često su na udaru, dok iskusni Danica Maksimović i Žika Todorović po mnogima predstavljaju glas razuma.

Šćepan nema dilemu – svi zaslužuju samo riječi hvale.

“U potpunosti sam zadovoljan i u mom slučaju – svi komentari bili su na mjestu”, kratko i jasno nastavlja Stojanović.
Popularnost i pohvale prijaju

Pregledi njegovih snimaka na Youtube-u odavno su “preskočili” milion, pa stoga ne čudi što na Šćepanovu adresu svakodnevno stiže mnoštvo pozitivnih komentara.

“Zasad, svi su pozitivni (smijeh). Ljudi me prepoznaju na ulici, jave se i čestitaju mi. Tako je i na društvenim mrežama. Zadovoljan sam i to mi prija”, poručuje Stojanović.

Brojni su bili takmičarski programi u prošlosti čiji su najveći talenti nestali nakon spuštanja zavjese, a harmonikaš zna kojim će putem krenuti nakon “Talenta”, nezavisno od plasmana.

“Plan je da završim treću godinu na Muzičkoj akademiji, završim specijalističke studije u Crnoj Gori, a zatim, možda, upišem magistarske studije u inostranstvu. U skorije, želio bih da osnujem bend, moderni narodnjački sastav, recimo do juna-jula. Kako god, ne odvajam se od harmonike jer je ona moj vjerni pratilac”, zaključuje Stojanović.

(Dnevne novine)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com