UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Prevozio 14 kilograma DROGE - Volim Podgoricu

UHAPŠENA JEDNA OSOBA: Prevozio 14 kilograma DROGE

 

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Herceg Novi i službenici Uprave carina – Carinske ispostave Debeli brijeg su danas na Graničnom prelazu Debeli brijeg kontrolom putničkog motornog vozila otkrili oko 14 kilograma marihuane. Lice koje je upravljalo vozilom je lišeno slobode, kazali su iz Uprave policije.

Naime, policijski i carinski službenici su kontrolisali vozilo kojim je upravljao E.H. (58), državljanin Republike Slovenije. U posebno napravljenoj pregradi u zadnjem dijelu vozila su u tzv. bunkeru pronađena četiri pakovanja od pvc ambalaže i dva pakovanja obmotana krep papirom a u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine oko 14 kg.

Lice je lišeno slobode i sa vozilom i drogom je predato službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

E.H. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Droga će biti upućena Forenzičkom centru radi vještačenja, saopštili su iz UP.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com