PODGORIČKO PROLJEĆE - Volim Podgoricu

PODGORIČKO PROLJEĆE

NVO „Bisera Podgorica“ iŽenePodgoricepo drugi put će organizovati manifestaciju „Podgoričko proljeće“, u srijedu 19.aprila, sa početkom u 18 časova, na trgu kod Sahat kule. Cilj je njegovanje duha i bogate tradicije stare Podgorice.

U okviru manifestacije, planiran je zabavno-muzički program,kada će nastupiti: Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Zdravko Đuranović, Šukrija Žuti Serhatlić, Andrijana Božović, Igor Đurović, orkestar „Zvuci sa Ribnice“, Tanja Šeter, Edo Abdović, „Sevdah kvartet“, Dejan Škuletić, Djulija Pelingu, Hamza Haverić, Marijana Martinović,Esad Merulić, Nezo Haverić, Nina Strugar, Dragan Račić, Bucko Mijović. Sa nama će biti i orkestar „Kapidžik“, kao i školski orkestar O.Š „Štampar Makarije“.Osim upjesmi sjajnih pjevača, posjetioci će imati priliku da uživaju i u igričlanova ansambla Kulturno-umjetničkog društva „Mirko Srzentić“.

Na bogatoj trpezi, koja će tog dana biti postavljena kod Sahat kule, naši sugrađani će moći da degustiraju tradicionalne podgoričke specijalitete kao što su: pečena jagnjetina i teletina, mesni rolati, suvi marinirani krap,marinirana pastmka,pastrmka u kisjelo mlijeko, pržena pastrmka, dimljeni losos, marinirani amur, jegulja u oriz, priganice, pite, japraci, sarme, mantije u mlijeko,domaće kisjele salate, pileća salata sa povrćem, domaći crnogorski suhomesnati proizvodi, čevski sir, dimljeni sirevi, pečena domaća piletina, razne vrste peciva pekare „Inpek“ i još puno toga.Takođe, posjetioci će moći da se zaslade raznim kolačima poput baklave, urmašica, kadaifa, tulumbi, sitnih kolača i mnogih drugih, kao i da uživaju u vinimapodgoričke kompanije „Plantaže“ i „Nikšićkom pivu“.

Program će voditi Milorad Mićo Miranović i Miomir Maroš.

“Podgoričko proljeće” je prvi put održano prošle godine i to veoma uspješno o čemu svjedoče brojni posjetioci koji su ideju i organizaciju manifestacije ocijenili najboljim ocjenama i uputili brojne pozitivne komentare.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com