DVA OKA U GLAVI: Šta za Srbiju znači učlanjenje Crne Gore u NATO - Volim Podgoricu

DVA OKA U GLAVI: Šta za Srbiju znači učlanjenje Crne Gore u NATO

Pojačani pritisci na Srbiju i sa Istoka i sa Zapada, kako bi se okrenula Rusiji ili EU, mogla bi da bude najvažnija posljedica formalnog ulaska Crne Gore u NATO.

Posle priključenja ove države najvećem vojnom savezu na svijetu, koje je ovih dana praktično aminovao američki predsjednik Donald Tramp a biće formalizovano u maju, Srbija i Bosna i Hercegovina (BiH) ostaju jedine dvije države u regionu koje nisu članice NATO.

 Zato se i postavlja pitanje šta će se u takvom okruženju biti sa Srbijom, koja ne odstupa od vojne neutralnosti, i koliko je uopšte moguće da na toj poziciji o(p)stane

Za ovakav razvoj događaja sa Crnom Gorom, predsjednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović vidi krivca u lideru DPS-a i bivšem premijeru Crne Gore Milu Đukanoviću, za koga kaže da “pokušava na silu da ugura Crnu Goru u NATO, bez referenduma”.

NATO u Evropi

Foto: RAS SrbijaNATO u Evropi

– To je grubo kršenje ljudskih prava i demokratije koje zahtjeva reakciju međunarodne zajednice. Guranjem građana u NATO protiv njihove volje, Đukanović podiže tenzije u Crnoj Gori koje mogu da ugroze mir i stabilnost u čitavom regionu – kaže Popović.

Nenad Popović

Šta relevantni sagovornici iz Srbije kažu na ovu temu, pogledajte OVDJE

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com