VREMENSKA PROGNOZA: Preokret na Vaskrs, danas kiša, pljuskovi, grmljavina - Volim Podgoricu

VREMENSKA PROGNOZA: Preokret na Vaskrs, danas kiša, pljuskovi, grmljavina

Postepeno otopljenje koje je pratilo prethodni period mnoge je navelo da pomisle da je sa zimom gotovo, ali već od sjutra očekuje nas zahlađenje, sredinom nedjelje i drastičniji pad temperature, a meteorolozi predviđaju obilnije padavine, pljuskove, grmljavinu i pojavu jutarnjeg mraza, negdje čak i snijeg!

Prijatne temeperature koje su se proteklih dana pele do 25 stepeni u Crnoj Gori potrajaće još samo danas, a već sjtra nas očekuje kiša, mjestimično pljuskovi i grmljavina. Već od poedjeljka novi pad temperature.

 Kako se prognozira, u ponedjeljak i utorak najviše dnevne temperature neće prelaziti 17 stepeni Celzijusovih, ponegde sa kišom, ali pravi ledeni šok stiže od srijede. Tada će jutarnja temperatura pasti na svega nekoliko stepeni iznad nule, a preko dana će nam ponovo biti potrebni džemperi, možda i – jakne.

Kiša ili kratkotrajni pljuskovi predviđaju se tokom cijele nedjelje sve do subote, od kada će konačno temperature ponovo biti u porastu.

Prognoza za Podgoricu printscreen/acuweather

Kako objašnjavaju meteorolozi, ova hladna cirkulacija stiže na Balkan stiže iz Sredozemlja, međutim, kada se posmatra cijela slika, talas koji nam donosi hladno vrijeme dolazi sa sjevera.

Hladan talas koji nailazi tokom sledeće nedjelje donijeće obilne padavine i zahlađenje na području Hrvatske i Crne Gore, a u pojedinim krajevima i snijeg.

Isti hladni talas iz Sredozemlja će stići i do Srbije, i u brdskim predjelima vjerovatno donijeti i snijeg.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com