Mustafa: Demarkacija sa CG ili idemo na prijevremene izbore - Volim Podgoricu

Mustafa: Demarkacija sa CG ili idemo na prijevremene izbore

Sporazum o demarkaciji je pored borbe protiv kriminala i korupcije uslov za dobijanje vizne liberalizacije.

Ukoliko Skupština Kosova ne izglasa sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom, moguće je da će biti održani prijevremeni parlamentarni izbori, najavio je kosovski premijer Isa Mustafa, prenosi RTK2.

On kaže da konstantan neuspjeh oko izglasavanja demarkacije u parlamentu utiče na promjenu stava oko prijevremenih izbora.

Na pitanje kada će se demarkacija ponovo naći na dnevnom redu Skupštine Kosova, Mustafa je odgovorio da će se to dogoditi kada prištinske vlasti “izračunaju da imaju brojke u parlamentu”.

“Izvršićemo pritisak u Evropskoj uniji da se više ne mučimo tim pitanjem u parlamentu, da se pronađe alternativa, da odredimo vrijeme za rješenje tog pitanja, a građani da ne snose posljedice za neodgovorno ponašanje nekolicine u parlamentu”, rekao je Mustafa.

RTK2 navodi da je predsjednik kosovske skupštine Kadri Veseli izjavio da se “koalicija može raspasti ukoliko ne budu imali sistem funkcionalnog odlučivanja”, dok opozicione partije podržavaju mogućnost novih izbora.

Mustafa je rekao da ukoliko parlament ne ratifikuje sporazum o razgraničenju, izbori su moguća opcija.

“Ja se nadam da će poslanici biti svijesni situacije u kojoj se nalazimo da i ovim privrednicima omogućimo da ne čekaju po šest mjeseci po ambasadama za vizu da bi otputovali za neki ugovor o poslovanju”, kaže Mustafa.

Kosovski parlament godinu pokušava da usvoji demarkaciju, kojoj se protive opozicione partije i pojedini poslanici vladajuće koalicije.

Sporazum o demarkaciji je pored borbe protiv kriminala i korupcije uslov za dobijanje vizne liberalizacije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com